Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uregulowanie kontaktów z dziećmi i brak ich przestrzegania

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym się Was poradzić Ojciec moich dzieci w sądzie odgrywa szopki jak to bardzo kocha dzieci a ja kontakt mu utrudniam,dostał kontakty a ja za niewywiązywanie się z nich mam mieć kary i sam o to wnioskował. Sprawa wygląda tak:jak jest ładna pogoda to czas spędza z nową rodzinką nawet gdy ma widzenie, często nie przyjeżdża lub wpada na 30 minut.Skoro ja mogę płacić karę to co z nim ?

Te widzenia są po to uregulowane by mógł sie w ten dzień zobaczyć z dziećmi, nie jest to jego obowiązek. Czasami coś wypadnie ,, a pisanie ze spędza czas z nową rodzinką" świadczy o Twojej zazdrości ;)

Gość gość
Ojciec ma zarówno prawa jak i obowiązki. Jezeli macie regulowane kontakty a on ich nie respektuje i nie pojawia sie na spotkaniu z dziecmi masz prawo to zgłosić i on zapłaci mandat. Masz prawo do dysponowania wolnym czasem dowolnie a on ma oboWiazek zapewnić wtedy dzieciom opiekę.

Gość gość
A ta dopiska o zazdrości to pewnie jakas sfrustrowana baba pisze.

Gość gość
Dziala to w dwie strony.Ty utrudniasz placisz on nie przyjezdza placi.Wiem bo sama exowi takie kary nalozylam.Tyle ze on nie przyjezdzal po pare m-cy i obiecywal dzieciom ze przyjedzie.To bylo najgorsze.Taki mi wisialo czy jest czy nie.Nie oddal mi nawet grosza a mial zasadzona kate 800zl.Musialam sie napocic w sadzie 100razy bardziej niz on ze nie przyjezdzal i to jest nawet zabawne-ten nasz wymiar sprawiedliwosci.Jednak o tyle bylo to sluszne ze teraz jak obiecuje raczej jest i w miare tego przestrzega.Przyjezdza raz na dwa m-ce czasem trzy bo mieszka 500km od nas.Rzadko ale regularnie i o to mi chodzilo.Nie ma szalu ale jest regularnosc a to jest lepsze dla dzieci niz chwiejnosc i nie dotrzymywanie slowa. Kobiety tez bywaja ostatnimi szujami znam i takie. Chce byc obiektywna wiec takie kontakty z dziecmi powinny byc regularne i zgodne z porozumieniem a zeby takie warunki byly potrzebne niezbedna jest dobra wola i normalnosc zarowno u ojca jak i matki.

Gość gość
aga 0205 jesteś w błędzie ;-) byłego juz od dawna nie kocham więc przykro mi nie trafiłaś :-) Gość 16:32 ja widzę po moim byłym który i tak nie miał dobrych relacji z dziećmi że biegał po sądzie by coś udowodnić ale już sama nie wiem co :-D ja sobie np zaplanuje że gdzieś wyjdę z koleżankami na babskie zakupy by troszkę odpocząć a go nie ma,w wrześniu wypadają 2 wizyty po 6 godzin,na 1 był 30 minut po czym poszedł, dzieci z tygodnia na tydzień odsuwają się od niego coraz bardziej, rozumiem że ktoś sobie układa życia po rozstaniu ale kosztem dzieci..... Ja to mam zgłosić na komisariacie?