Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mam 500 plus i nie mam za co leczyc i utrzymywac

Polecane posty

Gość gość

dobre, w takim układzie nie będę leczyć ani dawać jeść, według teorii pisowców, bo jedynacy to nie dzieci i nie maja prawa zyć.

Gość gość
Uspokój się lobuzie jeden, przytulam.

Gość gość
nudna już jesteś.

Gość gość
Wez juz idotko skonczz tym 500+

Gość gość
To po chooy sobie robiłaś bachora jak nie masz grosza przy doopie. Za czasów PO, gdy nie było 500 to do kogo miałas pretensje, że nie masz co do gara włożyć?

Gość gość
To głosuj na PO, które najpierw w kampanii twierdziło, że nie ma kasy na 500+, a teraz jak zobaczyli, że dzięki temu projektowi PiS przejął władzę zaczynają obiecywać 500zł na pierwsze dziecko. A Ty zwalaj wszystko na polityków, zamiast pracować. Mój mąż jak przychodzi po nocce nie kładzie się żeby odespać jak większość, tylko idzie do drugiej pracy. Ja też pracuję i jakoś żyjemy, mam gdzieś 500+. Nikt za 500zł miesięcznie dziecka nie utrzyma.

Gość gość
Głupia szmato trzeba było sie nie rozmnażać jak nie masz środków. Skoro nie nalezy ci sie 500 plus to znaczy ze masz wiecej niz 800zł na osobe a to już coś plus alimenty i wypierdalaj rodzic kolejne bachory wtedy dostaniesz 500

Gość gość
to znaczy, ze jako rodzice jesteście kompletnymi nieudacznikami. jak można nie mieć na utrzymanie jednego dziecka?

Gość gość
Nie o to chodzi, czy stać czy nie stać, tylko o to, że ustawa jest niesprawiedliwa i krzywdząca. dlaczego niby od drugiego dziecka? Skoro ustawa ma zachęcać do rodzenia dzieci, to powinna być kasa od pierwszego dziecka, bo mając wsparcie przy 1 dziecku, para chętniej zdecyduje się na drugie. Poza tym nagradza bezrobotnych i patologię, bo tacy dostaną również na 1 dziecko, a rodzice pracujący choćby za najniższą, już nie.

Gość gość
To nie róbcie sobie dzieciaków jak was nie stac- proste! Kooorfffa tylko ciągle pretensje....

Gość gość
Tu wypowiadają się same dzieci,z egoistycznym nastawieniem wobec innych, które nie mają pojęcia, co tzn. rodzina i jej utrzymanie, albo osoby, które nie mają dzieci, lub ci, którzy zarabiaja złodziejską kasę za wygniatanie doopskiem dołków w fotelu! Popieram cię autorko, ustawa 500+ nie ma nic wspólnego z demografią. To niewypał, krzywdzący rodziny z jedynakami, a wspierający bogaczy, którzy i tak często mają pieniądze z wyzysku biednych.

Gość gość
Ci bogacze płacą więcej podatku niż ty, więc niech biorą co swoje. Dziecko bogatego gorsze od biednego. po co rodziłaś jak nie ma sz na jego utrzymanie? Jedyne co potrafisz to drzec ryja na kafe zamiast ruszyć głową i zacząć zarabiać.

Gość gość
Ale jak planowalas dziecko to nie wiedzialas ze bedzie 500. To ze np ja dostaje nie zmienia faktu ze decydujac sie na dziecko powinnas mu zapewnic podstawowe potrzeby. Powinni sie w mopsie toba zainteresowac ze nie masz jak dbac o dziecko.

Gość gość
Uuu autorko bogaczki z pincet plus sie burza . Spoko odebrać im socjalne mieszkania obiady z naszej kasy ich dzieci w szkole dodatki do czynszu pradu opału karty rodzina z plusem i 500 plus,i zobaczymy ich standard zycia :)

Gość gość
Ja nie dostaje 500+, mam przewlekle chore dziecko i jakos mam za co leczyc, wyżywić, ubrac itd. Zdradzę Ci tajemnice - utrzymujemy dziecko z ZAROBIONYCH PRACA pieniedzy.

Gość gość
A my z powodu 500+ musimy odłożyć planowany ślub. Mamy dwoje dzieci i na każde dostajemy 500+, a jak się pobierzemy, to na pierwsze nie dostaniemy.

Gość edytaaaaa
bo to jest paranoja te cale 500+. Mam utrzymywać dzieciorobów z moich podatków? Zeby nie bylo... nie mam nic do pomocy dzieciom. Niech pomogą każdemu.. nawet bogatemu, ale w innej formie, jak chociażby: buty na wf, podręczniki, wycieczki szkolne , jedzenie od sniadania po kolację , zajęcia pozalekcyjne... to wszystko powinno być za darmo, w trosce o dobro naszego przyszlego spoleczenstwa. Niezaleznie czy ktos ma jedno dziecko czy kilkoro. Natomiast teraz wspieram zachcianki doroslych. Pisowi jednak w to graj, bo nie liczy się pomoc dzieciom, a elektorat, a patologii Ci u nas dostatek

Gość gość
jebane pisowce skłóciły ludzi

Gość gość
edytaaaaa dziś Niech pomogą każdemu.. nawet bogatemu, ale w innej formie, jak chociażby: buty na wf, podręczniki, wycieczki szkolne , jedzenie od sniadania po kolację , Paranoja, a samotni rodzice, matki i rodziny z jedynakami już nie muszą otrzymywać pomocy, ale bogatemu, trzeba pomóc! Wiekszej głupoty nie słyszałam, jak żyje!

Gość Jakie to żenujące
Dawniej nie było 500+ i wychowałam dwoje dzieci.Nauczona jesteś dziadostwa i masz pretensje że żyjesz!

Gość gość
trzeba być nienormalnym i głupim żeby liczyć na 500+

Gość gość
Bawią mnie kobiety kłamliwe. Osobiscie znam 3 rodziny które żyły dosłownie w nedzy przed 500+ pudrujac te nedze kupywanie na raty ps 4 telefonow czy ubrań w sieciowkach, mając na głowie komornika, kobieta robiła sztuczne rzesy za 150zł. Obecnie tyłki ozyly, długów spłacać tymi pieniędzmi nie musza wiec pokupowali stare audi, babki zjarane na heban a mieszkanie socjalne. Jakość życia ich dzieci taka jak przed 500+. Ja socjalu nie dostaje gdyż mam 1 dziecko, ale nasz standard życia jest nieporównywalnie wyższy od nich pomimo socjalu 1.500zł mies. To nic innego jak patologia, i gdy skończy sie socjal będą chodzić po śmietnikach. Taka smutna prawda, pewna kobieta mieszkajaca obok moich rodziców bezrobotna 40l właśnie urodziła 3 dziecko mieszkajac w 2p starsze dzieci chodza do szkoły i wszystkie w trójkę cisna sie na 12m... kobieta ta cieszy sie że poza pięćset plus otrzymuje tys zł na najmłodsze, chyba rozumkiem nie ogarnęła że ono kończy sie po 1 urodzinach dziecka.