Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam wrażenie, że zdecydowana większość ludzi...

Polecane posty

Gość gość

Mam wrażenie, że zdecydowana większość ludzi, którzy są za zaostrzeniem ustawy antyaborcyjnej, myśli, że w Polsce można się skrobać na potęgę. W naszym kraju nie ma czegoś takiego, jak aborcja na życzenie. Nie ma! Za dokonanie takiej aborcji, grozi lekarzowi do 8 lat więzienia, a za podżeganie do aborcji i wszelką pomoc, do czego się wliczają nawet wpisy na kafe - usuń, podaję ci linka, usuwałam tymi tabletkami - kara pozbawienia wolności do lat 2. Zrozumcie głupie ci/py, że zaostrzenie ustawy antyaborcyjnej, to nie jest tylko kwestia "ratowania" płodów. To brak badań prenatalnych, bo takie badania niosą czasem ryzyko poronienia (2%), więc żaden lekarz badań nie zleci, ani nie zrobi. A brak badań prenatalnych, to brak operacji na płodach. Ale według was pewnie lepiej zrobić narodzonemu dziecku, 5 operacji w ciągu pierwszego rż. Co z tego, że uszkodzonych płodów nie jest dużo, ale zdarzają się. Większość matek decyduje się urodzić, nosić ten krzyż, ale to jest ich decyzja. Tak powinno zostać. Żadna z was im nie pomoże. Zagrożenie życia, to można sobie różnie tłumaczyć. Może się okazać, że pozamaciczna będzie dozwolona, ponieważ z ciąży pozamacicznej nigdy nie będzie dziecka, więc prawdę powiedziawszy żadna łaska. Ciężarna po wypadku, kiedy jest albo ona, albo dziecko. To też można naciągnąć, ponieważ, to nie ciąża jest zagrożeniem, a zdarzenie. Będzie się próbować ratować i matkę i dziecko, a co wyjdzie, to co tam! Ale są kobiety chore i w trakcie leczenia zachodzą w ciążę. Jest konieczność przerwania leczenia i niestety, ale te kobiety umierają. Ale to, czy donoszą i umrą z tego powodu, to też jest ich decyzja. Gwałty. Jeśli myślicie, że gwałty, to mały problem, to się grubo mylicie. To jest częste zjawisko, tylko gwałcone o tym nie mówią. Zakaz aborcji w tym przypadku, będzie skutkował całkowitym brakiem zgłaszania tego policji, z obawy, że jednak będzie ciążą, a wiadomo, że takie rzeczy zgłasza się "na świeżo". x Każda osoba, która chce grzebać w tej ustawie, powinna się stać bohaterem takiego dramatu. Czyli gwałt, chora ciąża, zagrożenie życia. Ciekawe, czy własną córkę zmuszalibyście do urodzenia chorego dziecka, czy donoszenia ciąży, która córkę zabije. Raczej nie.

Gość gość
Autorko zgadzam się z Tobą w 100%. Ja się osobiście staram przekonać osoby w moim otoczeniu (jak na przykład rodzice), że obecne prawo jest co najmniej dobre. Niestety wielu katolicka propaganda zrobiła wodę z mózgu:( Zachęcam Cię do udziału w jutrzejszym proteście. A jeśli tego nie możesz zrobić (tak jak ja, bo jestem aktualnie w ciąży i mam zalecony odpoczynek) to zamiast pisać tutaj na forum pisz maile do naszego prezydenta, posłów. Protestuj w ten sposób. Napisz im to co napisałaś tutaj. Pozdrawiam:)

Gość gość
Też się zgadzam, na innym temacie próbowałam to wytłumaczyć, ale oni jak katarynki "skończyło się ******ie bez zobowiazań" i tyle, i nie dociera do nich NIC. To są po prostu słabi intelektualnie ludzie, którym propaganda zryła doszczętnie mózgi.

Gość gość
11.19. Dokładnie. To są ludzie z wypranymi mozgami, dyskusja jest niemożliwa :(

Gość gość
A mnie zastanawia skąd się ta głupota bierze i jacy ci ludzie są w rzeczywistości? Sama mam mega katolicką rodzinę. Na temat aborcji i prawa w Polsce rozmawiałam z teściową jakiś czas temu i okazało się, że ma ona więcej zdrowego rozsądku niż większość oszołomów wypowiadających się tutaj w obronie życia poczętego, mimo że chodzi do kościoła, słucha Radia Maryja i ma raczej konserwatywne poglądy.

Gość gość
Taka prawda że chcecie się walić Na potęgę bez konsekwencji

Gość gość
gość dziś Taka prawda że chcecie się walić Na potęgę bez konsekwencji x No i doczekałam się aseksualnej kretynki, o której pisałam, iż myśli, że w Polsce można skrobać wszystko. xx Wiecie co dziewczyny? To nie są ludzie w wypranymi mózgami, to są ludzie bez mózgu, tylko z kilkoma komórkami dającymi im możliwość funkcjonowania. Nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy mam dziecko i okazuje się, że druga ciąża może mnie zabić. I przez te miesiące ciąży patrzeć na żyjące dziecko i zdawać sobie sprawę, że będzie cierpiało, bo jestem zmuszona urodzić. Jak oddaję za płód życie, to chciałabym mieć ten wybór. Chciałabym, aby była to moja decyzja. Nie czułabym się jak mordowana. Zaostrzenie tej ustawy spowoduje spadek dzietności, bo żadna myśląca realnie kobieta nie będzie zachodzić świadomie w ciążę. I żadne 500+ nie pomoże. Za chwilę odpadnie in vitro, nie wystarczy im zlikwidowanie programu rządowego, całkiem go zakażą. Z in vitro rządowego urodziło się 3,5 tys dzieci. Doliczyć trzeba prywatne in vitro. Zaostrzenie tej ustawy spowoduje daleko idące skutki dla całej gospodarki. Te które chcą usunąć i tak to robią i robić będą za granicą, a rodzić mało która będzie rodzić, bo się nie przewidzi, czy czasem na nią nie spadnie ten krzyż.

Gość gość
Zgadzam sie, to sa zuplni ignoranci z myśleniem tylko stad -dotąd.

Gość gość
Och, ach, a my tutaj takie mądre i takie cacane!

Gość gość
Osoby, które chciałyby zakazania aborcji to najczęściej ( zawsze ) matki ze zdrowymi dziećmi albo bezdzietne. Nie sądzę by matka , która ma dziecko tzw "roślinę" chciałaby aby takie dzieci się rodziły i cierpiały przez całe życie.

Gość gość
czyli ta "roslinka" nie pasuje do Twojego idealnego swiata? hipokrytko ZYJESZ ciekawe jak byłoby z Toba jakbys miała swiadomosc czula lęk ze Cie ktoś rozerwie na ŻYWCA tylko dlatego, że z genów Twojej matki i ojca wyszła choroba a Ty nie pasujesz do ich "zdrowego "swiata. Walcie się dalej i usuwajcie :-/ każdy kiedyś odpowie za swoje czyny .

Gość gość
17:01- ja jestem mama takiej roślinki, jak opisujesz, i to nie jest w ogóle zycie, ale jakas załosna imitacja. i tak się ciesze, bo moje dziecko nie odczuwa bólu, sa takie dzieci ciężko chore co potwornie cierpia i skazywanie ich na zycie w ten sposób to okrucieństwo. Idealny swiat? o czym ty dziewucho bredzisz, za dużo się filmów naoglądałaś. Życie z takim dzieckiem to jest takie, ze w sumie moje zycie się już skończyło..

Gość gość
17.01 twoja matka pewnie nie jedna ciaze usunela wiec juz sie tak nie podniecaj

Gość gość
Moim skromnym zdaniem powinna być także na życzenie bo,jesli jakiś bezmyślny patol i nie tylko ,zajdzie w ciążę i urodzi zdrowe dziecko a poznej go porzuci na śmietniku,wysypisku czy tez wrzuci do beczki,to co jest mniejszym złem? usunąć ciążę czy zamordować niemowlę po porodzie.