Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o 30 latkach ktore nie robia kariery zadnej i nie chca miec dzieci?

Polecane posty

Gość gość
Nie znam takich.

Gość gość
A co to jest "kariera"? Że dzieci nie chcą mieć - nie ma przymusu, ich sprawa. Nie robią kariery - czyli że co? Że pracują sobie ot tak, po prostu, nie bacząc na awanse, stanowiska, podwyżki o 100% co roku? A muszą? Może po prostu mają ochotę żyć sobie spokojnie, nie mają ambicji bycia New Brand Managerem, bo wystarczy im pensja, z której żyją, mogą sobie na coś tam pozwolić, spokojnie sobie egzystować. Co ci do tego?

Gość gość
Madre kobiety ktore cenia sobie sokoj w zyciu. Popieram.

Gość gość
Myślę, że to ich sprawa i nie interesuje mnie to co zrobią ze swoim życiem.

Gość gość
A 30 to już starość? Żyj i daj żyć innym!!!!!

Gość gość
Że tak im się ułożyło życie albo taki mają pomysł na siebie, a co mam myśleć???

Gość gość
U kobiet 30 lat to kres naturalnej atrakcyjnosci +/- indywidualna sprawa. Mezczyzna zaczyna sie po 30 bo wczesniej to dzieciak a kobieta konczy.

Gość gość
ja jestem taką kobietą (choć jestem tuż przed 30 stką) od kilku lat mężatką. Nie zależy mi na karierze specjalnie, wystarczy mi tyle, żeby zarabiać tak, aby godnie żyć. Dzieci mieć nie chcę, bo lubię swoje życie takie jakie jest. Czasem lubię posiedzieć sama, cenię sobie ciszę i spokój i możliwość wyboru co chcę robić ze swoim życiem. Nie uważam się za egoistkę, bo nikogo nie krzywdzę

Gość gość
gość dziś tez juz sie w wieku 30 lat skonczylas?

Gość gość
Każdy żyje jak chce. nie widzę w ty absolutnie nic nienaturalnego. wręcz przeciwnie. dość wyścigu szczurów. rodzenia dzieci bo wypada mieć, bo zegar tyka też nie popieram, to absurd.

Gość gość
Mam tendencje do tycia, tarczyce, musze codziennie cwiczyc, inaczej wygladam jak pulpet Po co mi ciaza ? :P Moj facet nie jest zamozny Nie kazdy musi robic super kariere

Gość gość
a co? juz pisiory wprowadzily nakaz albo dziecko albo kariera?

Gość gość
Ja mam ponad 20 lat robie i jedno i drugie i wiem czemu one tak zyja bo to co mam ja to jest zapierdziel na calego ale mam nadzieje ze mi to czas wynagrodzi

Gość gość
Niektórym się wydaje że najlepiej narobic dzieci jak najwiecej i najszybciej i tyrac za najnizsza krajową i calymi dniami tylko narzekać bo to takie polskie.. Bo oni mają zjeb..., zycie i sa nieszczęśliwi to wszyscy tak mają żyć. Tylko nikt się nie przyzna że żałuje! Bo przecież co ludzie powiedzą? Tylko tkwią w tym nieszczęściu: wypaleni i zfrustrowani, obwiniając sie nawzajem o wszystko i drąc koty z tymi dzieciakami. Nawet jak ktoś nie chce miec dzieci z egoizmu to co to kogo obchodzi????! Kazdy robi w SWOIM zyciu co chce i NIKOMU nic do tego! Czysta zazdrość ludzi nieszczęśliwych. Skoro oni maja przes..ra..ne to wszyscy tak mają mieć. Czemu ma być ci lepiej- kiedyś usłyszałam od koleżanki, ktora zapytała o dzieci..typowy polaczek cebulaczek

Gość gość
Nic nie myślę, no może że fajnie w sumie mają bo mają wolność i święty spokój