Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Amazon, ucieczka z pracy a wypłata.

Polecane posty

Gość gość

Cześć, mój znajomy dosłownie uciekł z pracy bo od dwóch dni nie mógł się doprosic o pewną rzecz która wplywala na jego komfort pracy, a wręcz zdrowie. Darujmy sobie tu ocenianie że to nie dojrzałe że to że tamto, on i tak tego nie przeczyta a ja przychodzę tu z innym pytaniem. On twierdzi że wypłatę musza mu dać, długo tam nie pracował, kilka dni, ale ja myślę że wypłaty nie zobaczy. Umowę miał do końca września, a z pracy wyszedł i nie wrócił chyba 27 w nocy. Do tej pory nie dostał wypowiedzenia, nie został również upomniany o to że ma oddać buty, indyfikator itd. W takiej sytuacji wydaje mi się że wypłaty nie dostanie. Firma jakby go olal, jak on ich wychodząc. Co myslicie? Mam rację czy może jednak pracodawca ma obowiązek wypłacić mu wynagrodzenie mimo wszystko?

Gość gość
"porzucenie pracy" i tyle w temacie. konsekwencje do poznania w kodeksie pracy

Gość gość
To co jest w kodeksie to swoją drogą. Wszyscy dobrze wiemy że pracodawca i tak ma swoje zasady i tak zrobi co zechce.

Gość gość
teraz będzie miał nasrane w papierach:O

Gość gość
No zależy czy dadzą mu dyscyplinarne czy nie. A po za tym nigdy nie musi się przyznawać że tam pracował ALE TO JUŻ NIE MOJA SPRAWA.