Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile przytyłyście do 16 tyg ciąży a ile do końca?

Polecane posty

Gość gość
A potem przytylam 20

Gość gość
Hmm...myślałam, że jeżeli na poczatku malo się tyje to w późniejszych etapach ciąży też. Ja przytylam juz 3 kg i martwię sie co dalej.

Gość gość
16 tydz.- 5kg więcej, całkowicie przytylam 18 kg ale poszło mi tylko w brzuszek, piersi i trochę w bioderka. Z tyłu nie widać było w ogóle, ze jestem w ciązy :)

Gość gość
gość dziś Hmm...myślałam, że jeżeli na poczatku malo się tyje to w późniejszych etapach ciąży też. Ja przytylam juz 3 kg i martwię sie co dalej. xxx Najwiecej tyje się pod koniec ciąży (zazwyczaj) bo wtedy maluszek przybiera sporo na wadze) Nie przejmuj się wagą no chyba, ze mialas nadwagę przed ciązą. Odżywiaj się zdrowo i pamiętaj o żelazie żeby nie popaść w anemię.

Gość gość
Nie ludz się- po 30 tyg zazwyczaj tyje się najwięcej

Gość gość
Ja jestem szczupła ale mam dosyć spora i okrągłą pupę i wydaje mi się ze teraz tym bardziej idzie mi w pupę wszytsko. Wygląda to dość dziwnie.

Gość gość
Przed ciąża ważyłam 59 kg przy 168 cm wzrostu. Najgorsze że ciągle bym jadla.

Gość gość
to jedz ale wartościowe produkty a nie ciastka, ciasta chipsy i tego typu przekąski bo to dl adziecka nie jest zdrowe(ani dla Ciebie) a później będziesz zakladac temat na kafe jak to przytylas i zgubic kg nie możesz.

Gość gość
Ogólnie zawsze ważyłam 59 kg i waga mi sie nie zmieniała za bardzo. Strasznie mnie ciągnie do śledzi i pikantnych rzeczy oraz ryb wszelkiego rodzaju a tak srednio do słodyczy. Czasami jem chipsy ale to raz na 2 tyg. Jem dużo ale raczej takich w miarę zdrowych rzeczy. I pije duzo soków marchwiowych albo takich koktajli owocowych. Niestety nie jestem w stanie zjeść mięsa.

Gość gość
Do 16 tygodnia ciąży przytyłam niewiele, około 2 kg. Do końca ciąży było to 12 kg, może 13 - zalezy od wagi, na jakiej się ważyłam. Pamiętam, że się przejmowałam i dołowałam, bo tyłek mi się zrobił naprawdę duży. Przez całą ciążę ćwiczyłam raz w tygodniu takie ćwiczenia które mogłam w ciąży wykonywać, bo przed ciążą żyłowałam się raz w tygodniu na siłce i nie chciałam się zapuścić. Wierzcie sobie lub nie, mi to ryba, nie mam interesu w tym by kłamać, ale tydzień po porodzie miałam już tylko 4 kg na plusie, a dwa tygodnie po - 2 kg na plusie. I te 2 kg nie chcą zejść a jestem już 2 miesiące po porodzie. na szczęcie nie widać ich jakoś bardzo, chodzę w tych samych spodniach co przed ciążą, nie mam ani pół rozstępu (smarowałam się od 8 t.c. specjalnymi kremami, a poza tym takie mam geny, moja mama tez nic nie miała), brzucha obwisłego nie mam, z powodzeniem mogłabym iść na plażę choćby zaraz.

Gość gość
ze sledziami bym uwazala to sa jednak surowe ryby.

Gość gość
To super,ze nie masz rozstepow, bardziej to sprawa genow, ja mam podobnie bo kremami się nie kremowalam regularnie.. ale martwię się czy skora z brzucha się wciągnie i będzie taka jędrna a nie wiodka...?

Gość gość
W sumie moze i racja z tymi śledziami ale ciężko mi sie powstrzymać.

Gość Mama 2 plus 1
Ja kończę 15 tydzien i schudłam do tej pory 5 kg. Ciekawe jak bedzie pozniej. A jako ciekawostkę powiem ze ja juz przechodziłam toxoplazmoze i lekarz powiedział ze śmiało moge jesc surowe mięso bo drugi raz nie zachoruje.

Gość gość
ja chyba z kg przytyłam a do końca jeszcze przytyłam 5-6kg. łącznie 6-7kg

Gość gość
22:31 czyli albo miałaś nadwagę przed ciążą i wtedy się tyje tak do 8 kg, albo twoje przybieranie na wadze w ciąży to stan patologiczny

Gość gość
Tu autorka. Ja mam nadzieję ze nie przytyje więcej niż 12 kg do konca ciąży.

Gość gość
167cm wzrostu waga startowa 70kg. Do 16 tyg ciazy blizniaczej 0kg. Zaczelam przybierac po 18tc. Aktualnie 27tc i 8kg.