Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nabłoniak powierzchownie szerzący się, miał ktoś?

Polecane posty

Gość gość

taką diagnozę usłyszałam od dermatologa, powiedział, że to niegroźne ale samo nie zniknie i skierował mnie do innego lekarza na dalsze konsultacje. Pierwsze co zrobiłam po powrocie do domu to przeglądanie internetu w poszukiwaniu informacji i tak oto dowiedziałam się, że nabłoniak jest rakiem. Jestem przerażona. Kolejną wizytę mam dopiero w środę. Czy ktoś z was miał coś podobnego? jak to się leczy?

Gość gość
To nowotwór niezłośliwy, wolno, ale stale rozprzestrzeniający się. Weź igłę i ponakłuwaj skórę wokół zmiany nowotworowej. Następnie przemyj skórę watą nasączoną spirytusem. Dobrze natrzyj. To zatrzyma lub przynajmniej spowolni rozrost tkanki nowotworowej.

Gość gość
Sztuczka polega na tym, że nakłuwanie i nacieranie skóry spirytusem, podrążnia ją i przyśpiesz proces jej wymiany. A to uderza w rozwój tkanki nowotworowej znajdującej się wewnątrz skóry.

Gość gość
dzięki za poradę, ale nakłuwanie odpada, boję się przy tym gmerać na własna rękę, poza tym zmiana jest umiejscowiona na brzuchu a ja jestem w zaawansowanej ciąży i absolutnie nie wyobrażam sobie, że mogę to nakłuwać a tym bardziej smarować spirytusem, zastanawiam się czy np. wycięcie zmiany przez chirurga całkowicie wyeliminuje problem