Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zdarzylo wam sie brac zwolnienie lekarskie, nie bedac chora?

Polecane posty

Gość gość

Jesli tak to na co? NIe mam na mysli zwolnien na chore dziecko. Jestem w sytuacji, ze wykorzystalam urlop. Niestety czesto tez bylam zmuszona odgornie wybrac pewne dni (nazaz szefostwa). Na co najlatwiej dostac zwolnienie lekarskie???

Gość gość
Ja miałam kiedys bardzo stresującą pracę, mówiłam, że się czymś zatrułam (lub to jakiś wirus) i wymiotuję, mam biegunkę, tego raczej nikt nie zweryfikuje. Zawsze dostawałam minimum tydzień

Gość gość
Ja slyszalam, ze jesli sie mowi ze biegunka to lekarz osluchuje jelita. Tobie osluchiwal? Rozumiem, z ena wizyte si enie malowalas i ogolnie co zrobilas zeby wygladac na chora?

Gość gość
Nikt mi nigdy nic nie osłuchiwał, raczej się nie malowałam, bo na to trzeba mieć siłę , a jak ktoś ma mdłości to tej siły nie ma. Wiesz, ja miałam taką pracę, że nawet niespecjalnie musiałam udawać wymęczoną

Gość gość
Ja wlasnie nie spie po nocach, bardzo sie stresuje moja praca i chce isc na zwolnienie.

Gość gość
Biegunka i wymioty to jest nie do zweryfikowania a jak napomnisz ze w pracy panuje jelitówka to dostaniesz zwolnienie.

Gość gość
nie, nie zdarzylo. nie bralam zwolnienia nawet kiedy bylam faktycznie chora i czulam sie jak kupa.

Gość gość
Tak, raz w życiu miałam taką sytuację że nagle nie mogłam przyjść, ale robiłam wtedy na zlecenie. Zwolnienie lekarskie musieli zaakceptować, i właśnie też poszło na zatrucie pokarmowe. Nie wiem jak lekarz miałby wymioty np. zweryfikować...

Gość gość
Mowie o sytuacji w ktorej panuje mobbing, ogromny stres a nie tylko to, ze komus sie nie chce isc do pracy.

Gość gość
Ja tak miałam jak byłam na stażu z UP.Moja doktor z racji tego,że zna mnie od dziecka,dawała mi.

Gość gość
Co sie dzialo na twoim stazu z up? Dlaczego nie poszlas na skarge do pup?

Gość gość
Mowisz, ze dziecko przynioslo z przedszkola jelitowke i ciebie tez dopadlo

Gość gość
Idz do psychiatry. Powiedz ze masz dosc pracy to da ci 2 tyg bez zadnego ale.

Gość gość
Nie beda sie pozniej w pracy nabijac, ze jestem psychiczna?

Gość gość
Ja nie biorę nawet jak jestem chora...chyba, że naprawdę mnie rozkłada to się zwalniam i najczęściej biorę wtedy 1-2 urlopu i tak nie mam kiedy go wybrać - 26 dni to sporo, do tego 2 opiekuńcze na dziecko. Lubię i szanuję swoja pracę i szefa, dotychczas wychodzi mi to na dobre, np.właśnie realizuję studia podyplomowe opłacone przez szefa.

Gość gość
15:14 nie mowie o przypadku gdy lubi sie swoja prace (bo kazdy wtedy z przyjemnoscia chodzi), mowie o przypadku mobbingu i duzego stresu w miejscu pracy.

Gość gość
Z psychiatrą to najgłubszy pomysł na świecie. Znajoma miała kilka mcy takiego zwolnienia, ustalili tak z mężem, nawet on ją namówił, bo chciał i kasę i "gosposię w domu". Po roku się rozwodzili i ta jej "choroba psychiczna" (lekarz musi coś w kartotece wpisać) była argumentem, który przeważył na jego stronę...i on sprawuje opiekę nad ich synem...a ona wyszła na nieudolną wariatkę. Były już pracodawca wystawił jej łatkę, że kombinatorka, oszustka itp przez te zwolnienia..