Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pedagogika na UMK i nie tylko...

Polecane posty

Gość gość

Witam dziewczyny i jak widziałam-nie tylko :D Słuchajcie jak to jest z pedagogika ogólna np na UMK w Toruniu? Trudno? Łatwo? Duzo nauki? Co do przyszlosci po tym kierunku to mam juz zdanie :)

Gość gość
Skończyłam pedagogikę na UMK, fajny czas, świetni ludzie, studia na dobrym poziomie, aczkolwiek nie przygotowują do pracy pod względem praktycznym. To jednak chyba norma na uczelniach.. Dużo psychologii, filozofia, socjologia, historia wychowania, ogólnie mnóstwo teoretycznych przedmiotów, ale też kierunkowe zawodowe . Ten kierunek powinny studiować osoby, które wiedzą, że lubią ludzi, pracę z nimi i są bardzo otwarci. Dużo osób wybiera się na pedagogikę z braku pomysłu na inne studia, później okazuje się, że to nie dla nich i czas studiów jest zmarnowany i oni właśnie psują masowo renomę tego kierunku. Na roku łatwo można je rozpoznać. Osoby które się do tego nadają wyróżniają się na tle innych i jeśli chcą z tego mieć coś dla siebie, to faktycznie mają sporo nauki. Aby dostać dobry dyplom trzeba się wysilić wbrew opiniom, natomiast na trójach to można się przekulać i bez nauki jeśli się ma szczęście i potrafi odpowiednio ustawić. No i trzeba chodzić na większość wykładów oraz na wszystkie ćwiczenia. Poza tym Toruń to świetne miasto :)

Gość gość
Jesli chodzi o otwartość na ludzi i dialog z nimi to nie mam problemu. Mam zajmująca prace,!a chciałabym jednak studiować, wiec dopytuje o trudność nauki. Dziekuje kochana ::3

Gość gość
Jesteś pewna, że znajdziesz po tym pracę?

Gość gość
Ja studiuje pedagogike w http://www.medyk.edu.pl/ Jestem bardzo zadowolona z poziomu, atmosfery i podejścia wykładowców. Tobie również polecam :)