Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zasiłek dla bezrobonych kiedy się samemu zwolni

Polecane posty

Gość gość

W sierpniu zwolniłam się z pracy ( 20.08), nie zarejestrowałam się do tej pory UP. Jako, że sama się zwolniłam to wiem, że zasiłek jest po 3 miesiącach. Tylko czy to są 3 miesiące liczone od dnia zwolnienia czy od zarejestrowania? Jakbym poszła w poniedziałek do UP to kiedy dostałabym pierwszy zasiłek?

Gość gość
3 miesiące od zarejestrowania

Gość gość
Zasiłek przysługuje dopiero po 90 dniach od zarejestrowania się w urzędzie pracy, jeśli w okresie 6 miesięcy przed zarejestrowaniem w powiatowym urzędzie pracy osoba bezrobotna rozwiązała stosunek pracy za wypowiedzeniem albo na mocy porozumienia stron (wyjątki: porozumienie stron nastąpiło z powodu upadłości, likwidacji pracodawcy lub zmniejszenia zatrudnienia z przyczyn dotyczących zakładu pracy; rozwiązanie stosunku pracy lub stosunku służbowego za wypowiedzeniem lub na mocy porozumienia stron nastąpiło z powodu zmiany miejsca zamieszkania; pracownik rozwiązał umowę o pracę z powodu ciężkiego naruszenia obowiązków przez pracodawcę). Zasiłek przysługuje dopiero po 180 dniach od zarejestrowania się w urzędzie pracy, jeśli w okresie 6 miesięcy przed zarejestrowaniem w powiatowym urzędzie pracy osoba bezrobotna spowodowała ze swojej winy rozwiązanie stosunku pracy lub rozwiązała stosunek służbowy bez zachowania okresu wypowiedzenia.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi

Gość gość
w nagrodę zrób mi loda:P