Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy któraś z was piecze samą torty na urodziny dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja bym wlasnie chciala sama upiec. Ogolnie lubię piec ciasta i udaja mi sie, ale tortu jeszcze nigdy nie robilam sobie. Skad bierzecie pomysly? Jakie smaki najbardziej odpowiadaja dzieciom? Myslalam nad masą z bitej śmietany i truskawek, bo sama taki uwielbiam,.ale czy z mrożonych będzie dobry efekt?

Gość gość
Hej ja pieke i teraz też będę na 13-ste urodziny córki ;-) ciasto biszkoptowe i kremy a dekoracje to zawsze moje dziewczyny sobie robią i wybierają super frajda :-)

Gość gość
A jaki krem.robisz? Dekoracje kupujesz gotowe?

Gość malinoowka
Ja mam hobby pieczenie tortow. Lubie to robic i zawsze pieke synkowi, siostrzenicom meza, przyjaciolkom dla ich mezow na urodziny/ chrzciny itd. Jedyne czego chce to zeby kupili skladniki, a z reszta eksperymentuje sama. Chyba ze ktos zazyczy sobie jakis szczegolny tort- ciasteczkowy potwor, honda accord itp itd. Pomysly na masy biore glownie ze strony mojewypieki, a jesli chodzi o pomysly na wyglad ciasta to wpisuje w google grafika i zawsze cos ciekawego wyskoczy :) Jesli to twoj pierwszy tort, to polecalabym lekka mase z bitej smietany i mascarpone. Mozesz do niej powtykac owoce, ale optowalabym za malinami (dadza wiecej kwaskowatosci). No i nie polecalabym mrozonych owocow bo moga rozwodnic mase i wszystko sie rozleci.

Gość gość
Aha, ja zazwyczaj piekę z moichwypiekow więc pewnie i tym razem tam znajdę inspirację

Gość gość
Ja jutro będę piekła tort na roczek synka. Będzie truskawkowo śmietanowy. Przepis wzięty z google:) na chrzciny też sama upiekłam tort kokosowy i wszyscy się zajadali :)

Gość gość
Ja uwielbam piec torty i robię to co roku na urodziny, najlepsze są masy na bitej śmietanie i serku mascarpone.

Gość gość
Truskawki oczywiście mrożone...? Nadają się do masy?

Gość gość
A jak robicie mase cukrowa? Ta taka modeline? Bo barwniki to chyba z internetu mozna zamowic?:)

Gość gość
Ja zamówiłam gotowe elementy z masy cukrowej.

Gość gość
Zawsze robię sama tort, lub ciasta tortowe. Biszkopt plus krem maslano-jajeczny, do którego można dać prawie wszystko i jest super.

Gość gość
od 7 lat pieke ze strony mojewypieki.com wszystko cudownie wychodzi!

Gość gość
O tak ! Dorotka rzadzi ! :) Zajrzyjcie koniecznie, a sie zakochacie :) www.mojewypieki.com

Gość gość
Autorko, spróbuj zrobic tort tęczowy z tej stronki :) Nie jest taki trudny, ani pracochlonny, a efekt.. :)