Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupno mieszkania na Gocławiu w Warszawie

Polecane posty

Gość gość

cześć, poważnie zastanawiam się nad kupnem mieszkania na jednym z nowych osiedli na Gocławiu, natomiast mam prośbę do mieszkańców (obecnych i byłych) o informacje jak się tam mieszka i czy gdybyście ponownie szukali mieszkania kupilibyście mieszkanie właśnie tam? kiedyś tam pomieszkiwałam i było ok, ale widzę, że okolica się sporo zmieniła. istotny jest dla mnie dobry dojazd komunikacją do centrum a wiem, że z tym jest tam nieźle.

Gość gość
Gocław to moim zdaniem dzielnica w porządku, dojazd jest dobry, ale jak dla mnie za daleko od centrum. Jak dla mnie to w stolicy ta druga strona Wisły odpada zdecydowanie, bo samochodem jeździć nie lubię do pracy. Jeśli jednak pracujesz na Gocławiu czy masz naprawdę dobry dojazd to śmiało możesz kupować tam mieszkanie:)

Gość gość
Gocław to blokowisko zaliczane do "gorszych". Pelno tam blokersow, dresiarstwa, itd. Nie nalezy do "najgorszych" rejonow Warszawy, ale do "groszych". Jedz tam kilkakrotnie po zmroku i sama sie przekonaj.

Gość gość
Mieszkam tam od kilku lat i przy ponownym kupnie mieszkania wybór byłby taki sam. Każda okolica ma plusy i minusy, mi Gocław pasuje.

Gość ola6789
Ja kupiłam na Gocławiu pół roku temu w budownictwie z 2006 roku i jestem mega zadowolona. Gocław jest świetny. Moim zdaniem najlepsza dzielnica Warszawy. Pracuję w Centrum i dojazd 507 to chwila i nie ma praktycznie korków. Powiedziałabym nawet, że szybszy dojazd do scisłego centrum niż z mokotowa czy woli. A co do wcześniejszego komentarza, że to "gorsza" dzielnica to zupełnie nieprawda. Myśle, ze to pisała osoba, która z poza Gocławia. Gorszym problemem jest znalezienie dobrej oferty. Bezposrednio to praktycznie nie mozliwe, a pośrednicy to idioci w większości i sciemniacze. Zanim znalazłam dobrego pośrednika obejrzałam z 8 mieszkań i spędziłam w necie z 2 miesiące, a jak znalazłam juz takiego, któremu nic nie mozna zarzucic i rzeczywiście konkretnego kolesia, który na spokojnie wyszukał ofertę dla mnie i był kompetentny to z kolei 3 procent musiałam zapłacić