Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mało wyraźną kreska T na tescie

Polecane posty

Gość gość

Część Dziewczyny, staramy się od 3 miesięcy i dziecko. W poniedziałek równo tydzień temu miałam dostać @ i nic. W sobotę pod wieczór zrobiłam pierwszy test ciazowy i dziś przed chwilą drugi. W obydwu przypadkach kreska C jest bardzo wyraźną natomiast kreska T ta ciążowa - na początku w ogóle jej nie ma, dopiero po o koło 1.5 minuty się pojawia i jest widoczna ale słabo. Na obu testach było identycznie choć są innej firmy. Mam już synka i wtedy jak zaszlam w ciążę obie kreski byly tak samo wyraźną. I nie wiem co mam myśleć ? Może głupie to pytanie ale czy ta słaba kreska może oznaczać, ze to jakaś zagrożone ciąża np pozamaciczna ? Albo, ze w ogóle nie jestem w ciąży? Dziewczyny przepraszam za głupie pytania ale bardzo się martwię.

Gość gość
Gratuluję, też tak miałam i teraz od 6 miesięcy już nie śpię w nocy, bo ta kreska nie jest już kreską, tylko małym urwisem.

Gość gość
najlepiej jakbyś zrobiła betę dwa razy w odstępie 48 h i zobacz, czy przyrasta. jak taka słaba ta kreska to może być ciąża biochemiczna. albo wczesna zwyczajnie

Gość gość
Praktycznie zawsze kreska T jest słabsza. I chyba nigdy się nie pojawia od razu, tylko po paru minutach, zwykle testy po 5 min się odczytuje. Jak masz wątpliwości, czemu nie zrobisz badania krwi? Skoro okres miałaś mieć tydzień temu, to przy regularnych cyklach to byłby 5-6 tc, wyniki bHcg będą już jednoznaczne.

Gość gość
Na bank ciąża ;) U mnie akurat ok. 6 tc to najpierw się pojawiła wyraźna testowa a dopiero później kontrolna, ale i tak testowa była wyraźnie jaśniejsza niż kontrolna...

Gość gość
Dziewczyny dziękuję bardzo za odpowiedzi ☺mam jeszcze 1 glupkowate pytanie : czy tą bHch można robić przez cały dzień czy tylko rano na czczo tak jak morfologie ? Bo nie dam rady rano przed pracą. ..

Gość gość
Cały dzień, nie trzeba być na czczo.

Gość gość
Można o dowolnej porze dnia zrobic

Gość gość
gratulacje autorko:) miałam tak samo i nie dość że kreska była malowidoczna to dopiero po 5 minutach wyszła. na czytałam się forum i niepotrzebnie biegałam na to beta hcg... wuzuj i zacznij myśleć o macierzynstwis:) tylko błagam nie czytaj za dużo w internecie bo zwariujesz