Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stracę dziewczynę przez nieśmiałość ?

Polecane posty

Gość gość

Witam Jestem ze swoją dziewczyną 2 miesiące . Ja jestem nieśmiałą osobą , myślę że to dlatego że się trochę jąkam i wstydzę się trochę tego ( moja luba nie wie o tym ponieważ udaje mi się to przy niej ukryć ) . Ostatnio dziewczyna narzekała na mnie że podczas spotkań prawie wgl się nie odzywam i to ciągle ona gada , prawda jest taka że czasami poprostu nie wiem co powiedzieć a często jak chciałbym coś powiedzieć to poprostu nie mogę bo boję się że się zatnę . Na tej dziewczynie bardzo mi zależy i nie wyobrażam sobie że ją mogę stracić a jestem tego naprawdę bardzo blisko . Pomocy , co robić ??

Gość gość
żal. jeteś chłop czy baba?

Gość gość
Co mogę zrobić :o ?

Gość gość
Pracować nad sobą. Tak, jak umiesz opanować w pewnym stopniu jąkanie, tak samo możesz niepewność. Jest szereg ćwiczeń , które pozwalają ludziom rozwinąć śmiałość, charyzmę. Jeśli chcesz, napisz do mnie na maila bluebonnie@wp.pl, postaram się przybliżyć ci temat i jakoś pomóc

Gość gość
Myślę,że powinieneś czym prędzej powiedzieć jej o swoim problemie inaczej wplączesz się w jeszcze większe kompleksy, z których bedzie jeszcze trudniej wyjść. Jeżeli ona pozna twój problem, nie powinna cię naciskac i robić z tego powodu zadnych awantur. Jezeli dla niej to problem, ze sie jąkasz lub że mało odzywasz sie w towarzystwie, to zanczy że dziewczyna jest małostkowa i nie warta ciebie.

Gość gość
Zanim zaczniesz pracowac nad sobą i zanim będą jakieś efekty, to do tego czasu ona juz cie zostawi. Dlatego najpierw szczera rozmowa. Przeciez ona musi cie wspierać a nie dołować.

Gość gość
Nie spinaj sie,po prostu zacznij z nia rozmowe ,powiedz jej ze jestes niesmialy,jak jest .normalna to zrozumie i pomoze Ci,na pewno nie wysmieje z powodu jąkania ale jak bedziesz unikal kontaktu to w koncu poczuje sie urażona i zniechecona

Gość gość
A wiesz ze ona moze twoja niesmialosc odebrac jako olewanie jej albo brak zdecydowania brak zainteresowania jej osobą?wtedy moze poczuc sie zraniona i faktycznie odejdzie slbo sie zdystansuje,musisz sie przełamac i chociaz zacząc rozmowe,bedzie widziala ze ci trudno i zrozumie