Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem singielka, brakuje mi mezczyzny do majsterkowania, moj ojciec nie chce :(

Polecane posty

Gość gość

chce postawić scianke g-k i może zrobić sufit podwieszany, ledy itp chciałabym mieć takiego chłopaka, żeby to razem robic albo z bratem, ojcem, ale mój ojciec nie chce, a brata ani chłopaka nie mam, mam 2 kolegow, ale obaj się nie znaja na majsterkowaniu, nie potrafią kranu naprawić ;(

Gość gość
Ja jestem singlem, i też nie mam z kim majsterkować. Mój ojciec mnie nie lubi. Ogólnie hooj z niego. Braci nie mam (w sumie to i lepiej). Kolegów też nie mam (bo koledzy tylko wyciągają od ciebie pieniądze).

Gość gość
Lubie majsterkować a czasem i majstrować.

Gość mnietowisi
nie widzę problemu , narzędzia wszystkie posiadam do wykonania zadania , więc , gdzie i kiedy ?

Gość gość
a stawiałeś kiedyś? ja nie i nie mam pojęcia jak to robi, ale bardzo lubię takie robótki, montowanie, składanie mebli z ikei itp

Gość gość
p********z, bylam z chlopem o 2 lata za dlugo tylko przez wzglad na jego umiejetnosci murarskie - duzo mi pomogl w odswiezeniu domu. teraz to chyba tylko chrzestny by to mogl zrobic, bo sie na tym zna. no krucho jak sie nie ma kasy zeby majstrom zaplacic, a wolaja zawsze o wiele wiecej niz jakby sami mieli to zrobic sobie i wycenic dla rodziny - pamietaj o tym!!!

Gość gość
Nie chciałabym z majstrem,bo przyjdzie jakiś smierdziel,nabloci,będzie przeklinać. Chciałabym to robić z fajnym facetem,traktować to jak zabawę,a nie robotę.

Gość mnietowisi
generalnie jestem z zawodu energetykiem przemysłowym , więc oczywiście posiadam wszelkie uprawnienia SEP nawet przy pracy przy bardzo wysokich napięciach i prądach i energetyk musi się znać na budownictwie a także na instalacjach wodociągowych oraz mieć pojęcie o instalacjach centralnego ogrzewania i gazowych , a zatem energetyk wybuduje dom od początku aż do dachu i taki dom wykończy pod względem wszystkich instalacji oraz potrzebnych mediów , na początek budowa ścianki gipsowo-kartonowej , sprawa jest prosta ale należy za pomocą pomiaru sprawdzić , jaka jest w realu możliwa grubość tej ścianki , prawdopodobnie zastosuję PROFIL STALOWY 30 mm i połączę śrubami , z obu stron profilu stalowego dodam płyty gipsowo-kartonowe 'niepalne' - typowe do zastosowań wewnętrznych - międzylokalowych , grubość ścianki BRUTTO oceniam na ok. 80 mm po wykonaniu razem z nałożeniem siatki na płytę gipsową , w trakcie budowania ścianki g-k należy umocować przewody elektryczne do zamontowania wyłącznika oraz gniazda elektrycznego na ścianie kartonowej - podwieszenie tak zwanego sufitu : metody podwieszenia sufitu są znane , najczęściej na śrubach Fi 8 mm do sufitu betonowego , wypoziomowanie za pomocą szlaufwagi i poziomnicy , pomiędzy płytami sufitu podwieszanego należy wywiercić otwory Fi 60 mm aby założyć oprawki pod żarówki LED , czyli należy wykonać instalację elektryczną !

Gość gość
Mnietowisi widzę, że się znasz. A powiedz mi,czy taka ściankę można postawić na podlodze? Na parkiecie?

Gość mnietowisi
spokojnie można postawić taką 'lekką' ściankę nawet na wypolerowanym parkiecie w jednym pokoju aby oddzielić swoją prywatność od DRUGIEJ , budując taką ściankę można wstawić tak zwaną 'wełnę mineralną' albo styropian , który dodatkowo wytłumi hałasy !

Gość gość
Mam pokój 20 m kw. Dzielilbys go na dwa? Jak dla mnie jest malo ustawny i malo przytulny. Mam dwa kaloryfery w tym pokoju i duzo okien (przez to jest jasno, ale i zimno)

Gość mnietowisi
pokój 20 m. kw. z dwoma kaloryferami i z oknami , ciekawa sprawa techniczna , co za DEBIL wybudował taki 'horror' budowlany ?

Gość gość
No ja nie wiem kto to projektował,tym bardziej,ze balkon moj i balkon sasiada maja taki uklad,ze sasiad stojac na balkonie widzi caly moj balkon i pol mojego pokoju :O

Gość gość
przeciez kazdy pokoj musi miec okno, a im wiecej kaloryferów tym cieplej, to o co chodzi