Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Kiedy zdałyście sobie sprawe że nie należycie już do młodzieży?

Polecane posty

Ja niedawno, w wieku zaledwie 22 lat, gdy dowiedziałam się , że idolami współczesnej gimbazy są nastoletni youtuberzy i mają tylu fanów i fanek że aż są organizowane spotkania z nimi w Empikach i galeriach handlowych na które przychodzą stada piszczących do idoli gimbusiar gotowych oddać się podziwianemu youtuberowi w zamian za wspólne selfie na instagram. Odkryłam tym samym zjawisko, które nie istniało w czasach, gdy sama byłam gimbusiarą. Obejrzałam kilka tworów takich youtuberów i chce mi się zwymiotować, zarówno od tych ich gimbusiarsko-amerykanskich plastikowych ryjów jak i śmieciowej irytującej treści jaką tworzą. Nie, ja już nie jestem młodzieżą. To jest dla mnie obce, za moich czasów tak nie było i dobrze. Myślałam do niedawna o sobie w kategoriach fanki metalu, która nie chce dojrzeć i nadal ma duchem naście lat, ale to nieprawda, już tak nie chce - jestem starą babą jarającą się black metalem, tyle w tym temacie. :)

Gość gość
To znaczy, że ja zostanę przy vlogach gdy zakończę etap młodości? Nawet gdy wejdzie coś nowego?

To wszystko wina google, ja np z youtube i z google w ogole nie korzystam, no chyba ze z e-maila, ktorego tez kiedys sie pozbede. J3bac youtube, ta strona internetowa pierze ludziom mozgi.

Gość gość
nigdy

Gość gość
Gdy młodzież na różnych koncertach zaczęła mówić do mnie per "proszę pani". To było okropne, po dwudziestu latach nadal nie przywykłam ;-)

Gość gość
to jak nie miałam idolów to nigdy nie była młodzieżą?

Do mnie prosze pani niektórzy mówili już, jak miałam 15-16 lat :D ale wtedy jeszcze nie na koncertach, w sumie na koncercie do tej pory nikt chyba tak mi nie powiedział, oprócz pracowników klubów, ochroniarzy i tych co sprawdzają bilet wpuszczając do klubu itp, ale oni muszą służbowo być tacy formalni :D Ja też nigdy nie miałam idolów lub autorytetów, nie wiem w ogóle o co ci chodzi z tym pytaniem :)