Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slowianskaLala

kolega chce mnie zameldowac w mieszkaniu ktore musi nie dlugo zdac

Polecane posty

Gość slowianskaLala

Koles dostal nowe mieszkanie komunalne. Czekal na nie kupe lat. Chce mnie zameldowac w starym zanim je zda tak zebym mogla sobie tam.mieszkac. Ja jednak mam meldunek u mamy na pobyt staly. Czy wystarczy sie wymeldowac w starym i zameldowac tam gdzie proponuje mi kolega? Nie beda sie czepiac ze to jakis wał? :) Obecnie wynajmuje mieszkanie za 1800zl mieosecznie. Zjada mi to ponad polowe dochodow. Tam czynsz jest 300zl plus rachunki. Jednak kupe kasy wezmie remont gdyz mieszkanie jest w oplakanym stanie. Co myslicie?

Gość gość
Jeżeli dostał nowe komunalne, to stare musi zdać i nieważne, że ktoś jest zameldowany. Nie rozumiem po co meldunek skoro tam nie będziesz mogła mieszkać

Gość SlowianskaLala
Sory to nie komunalne. Po prostu przeprowadza sie bo ma nowe mieszkanie.

Gość gość
Czyją własnością jest to mieszkanie? Może być tak, że ty wykosztujesz się na remont i po paru miesiącach będziesz musiała się wyprowadzić, meldunek teraz nie ma nic do tego. Czy nie możesz kupić tego mieszkania. Remontować należy jedynie własne mieszkanie

Gość gość
jak ma długi na tym mieszkaniu będziesz płacić ty jak nie masz prawa do komunalnego po prostu cię stamtąd wygonią kiedyś na jakimś programie było że ciotka wychowywała siostrzenice i miała komunalne mieszkanie gdy ona umarła siostrzenica nie miała do niego prawa choć była zameldowana i kazali jej się wyprowadzić bo nie zalicza się do najbliższej rodziny czyli dziecko mąż rodzic