Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak czesto wizyt u ginekologa po 30 tc

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny mam taki problem...nie wiem jak go rozwiązać przeczytałam w necie że już od 28 tc wizyty u ginekologa powinny być co 2 tygodnie a po 36 tc już co tydzień. mój gin prowadzący przyjmuje tylko prywatnie i koszt każdej wizyty to 160 zł...o ile 2 razy w miesiącu jeszcze wydolę (choć z trudem) to wizyty co tydzień sa dla mnie za dużym obciążeniem finansowym. jak rozwiązałyście konieczność częstych wizyt pod koniec ciąży ? oczywiście pytanie do Pań które chodza prywatnie

Gość gość
proszę dziewczyny, napiszcie jak to było u Was

Gość gość
Ja miałam abonament i bulenia co tydzień sobie nie wyobrażam. Zresztą urodziłam w 35 tygodniu i tego nie przerabiałam. Raczej nie masz pola manewru. Nie zmieniałabym lekarza na państwowego pod koniec ciąży, bo za duże ryzyko. Na tym się nie oszczędza. Może podpytaj o jakieś zniżki, może lekarz się zlituje. Innego wyjścia nie widzę.

Gość gość
hmm, czyli musze się przygotować na ogromne wydatki:O

Gość gość
Autorko to sa dla ciebie ogromne wydatki? Chyba żartujesz. Poczekaj az ci sie dziecko urodzi :-D

Gość gość
nie musisz się nabijać...uważam że wizyta np. co tydzień za 160 zł, to jest wydatek

Gość gość
już pomijając kasę, czy co tydzień to nie jest przesada? Wy tak często chodziłyście? grzebie teraz po forach i doczytuję że ciężarne chodziły tak średnio co 3 tygodnie w ciąży prawidłowej( bo jak sa nieprawidłowości to wiadomo ze cześciej...)

Gość gość
Dziewczyno to sa realia a nie "nabijanie". Poza tym co to wogole za słownictwo

Gość gość
zwracasz mi uwagę na słownictwo a sama nie potrafisz poprawnie napisac W OGÓLE. ale ok, nieważne

Gość gość
To jakieś brednie. Jak jest ok. To spokojnie po 30 tygodniu wystarczy wizyta co 3, 4 tygodnie plus KTG ale to z reguly najwcześniej od 36 tc.

Gość gość
Jestem w 31tc we wtorek wizyta i jestem ciekawa jak teraz bedzie kazal mi przychodzic bo ostatnio mialam zakladany pessar w szpitalu. Pewnie co 2 tygodnie albo co tydzien. Moze i dobrze juz mu zaplace 130zl na tydzien ale bede spokojniejsza. Ale pod wzgledem finansowym oczywiscie mnie to przeraza.

Gość gość
A po co? Do szpitala na ktg chodz, do tego w ktorym masz rodzic. I USG raz sobie teraz zrob zeby wiedziec czy wszystko ok

Gość gość
a jak wygląda to chodzenie do szpitala na ktg? trzeba się wcześniej umawiać czy co?