Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teściowa wstrzymała samowolnie wypłatę alimentów.

Polecane posty

Gość gość

Ona płaci, bo jej syn, 35-letni facet, jest na jej utrzymaniu. Dzisiaj dostałam od niej smsa, że nie wpłaci mi alimentów na listopad, bo w październiku kupiła mojemu synkowi buty na zimę. Co mam zrobić? Jestem pierwszy raz w takiej sytuacji.

Gość gość
Niech wywali synusia do pracy.

Gość gość
Wali mnie jej synuś. Bardziej potrzebuję tych pieniędzy, bo idzie zima, a ja muszę dziecku kupić cieplejsze ubrania. Te jej buty to pierwsza rzecz, jaką mu kupiła od czterech lat.

Gość gość
Alimenty musi zapłacić bez względu na wszystko. Buty kupiła to jej sprawa, dobra wola, prezent dla wnuka. Nie może nie płacić. Podaj ją do komornika.

Gość gość
Fajnie ze masz smsa jako dowod.

Gość gość
płaci dobrowolnie, czy z orzeczenia sądu?

Gość gość
jesli dobrowolnie, to musisz założyć sprawę w sądzie, jezeli wyrok już jest to postrasz ja komornikiem

Gość gość
Komornik i odechce jej się wysyłać sms-y.

Gość gość
Alimenty są ustanowione sądownie. Komornik? Nie wyśmieje mnie, skoro zdarza się to pierwszy raz? Tak czy siak powiem jej, że ma czas do wieczora na przelew, bo inaczej pójdę do niego w poniedziałek. Poczytam co i jak, dziękuję!

Gość Teściowa1
Alimenty musi płacić.Jeżeli tego nie zrobi zgłoś do komornika i babie odechce się pisać idiotyczne smsy! To że kupiła dziecku buty, nie ma nic do rzeczy.

Gość gość
Na chuj sobie zrobiłaś dzieciaka z nierobem na ojca dziecka? J******a jesteś? Poza tym zamiast od matki to powinnaś iść do funduszu i brać od państwa by temu szlachcicowi rósł dług.

Gość gość
Wg polskiego prawa musi zapłacić Ci alimenty, nawet jeśli kupiła buty na zimę wnukowi.

Gość gość
gość wczoraj Wali mnie jej synuś. Bardziej potrzebuję tych pieniędzy, bo idzie zima, a ja muszę dziecku kupić cieplejsze ubrania. Te jej buty to pierwsza rzecz, jaką mu kupiła od czterech lat. x Ach tak... Wali cię jej synuś. Walić, to on cię walił w noc poczęcia twojego dziecięcia. Teraz ma płacić alimenty. Jeśli jego matka nie chce płacić za synusia, to niech go wyrzuci do pracy. Proste. Przypominam, że babcia twojego dziecka może w najbliższych 10 latach zejść z tego świata, teraz sporo 60latków umiera na raka. To co, wtedy też będziesz mówisz, wali mnie jej synuś?

Gość gość
nie wysmieje cię komornik. zgodnie z przepisami- mozesz podac nawet nastepnego dnia zwłoki- to sa srodki na utrzymanie dziecka wiec w takich przypadkach dzialac trzeba szybko. jak bedzie mial komornika na ogonie- od razu się ogarnie, nie mowiac juz o tym ze dodatkowo bedzie musiał placic co miesiac komornikowi( kiedys było 60 zł teraz niewiem? )no i ogólnie facet ma przerąbane gdy ma komornika. nie moze wziac zadnego kredytu, nawet komórki, wchodzą mu na pensję itd,nie jest to miłe.