Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Położenie głòwkowe a ruchy na dole

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich. Jestem juz na koncu ciazy. Termin na jutro :) mialam miec tydzien temu cc ze wzgledu na polozenie miednicowe. Zostalam prZyjęta na oddzial i okazalo sie ze maly sie obrocil nawet nie wiem kiedy... jednak ja caly czas czuje ruchy bardzo nisko a kolo pepka i troche powyzej "cos" :) twardego okrągłego co jest wypychane. Tak samo jak przy położeniu miednicowym. Czy ktoras z pań miala tak przy prawidlowym polozeniu dziecka? Prosze o odpowiedz.

Gość gość
Mój syn też długo był w położeniu miednicowym, obrócił się ale ja różnicy w *****ch szczerze mówiąc nie zauważałam...Tzn zmiany miejsca tych ruchów.

Gość gość
Nie zapomnij ze dziecko ma tez raczki ktorymi rusza na dole. Na gore czujesz posladki...

Gość gość
Oczywiscie nie zapominam :) tylko wszedzie mowia i pisza ze to wlasnie nóżkami zadaje mocniejsze ruchy a ja czuje na dole. A czy ktorejs z pań moze zdarzylo sie ze dziecko ktore bylo ułożone miednicowo zmienilo pozycje na glowkowa i potem wrocilo do miednicowej?:/

Gość gość
Ale w zasadzie to w czym problem? Chodzi o cc? A kiedy miałaś ost. usg na którym dziecko było ułożone miednicowo?

Gość gość
Moj byl w pozycji glowkowej i w kolko wypinal dupke albo kolano. Czulam tez jak gmeral raczkami przy pecherzu gdzies. Twoje dziecko moze miec nozki w strone Twojego zoladka i po prostu nie czujesz. Nie stresuj sie, zacznie sie porod i wszystko sie okaze:)

Gość gość
Ostatnie usg na ktorym byl miednicowo bylo 19 pazdziernika i wtedy dostalam skierowanie na cc. 5 listopada bylam na oddziale i okazalo sie ze jest glowka. No powiem szczerze ze pierwszy porod był ciezki i nawet cieszylam sie z cc. Trudno mi sie teraz nastawic na sn. A jeszcze gorzej gdybym miala rodzic z polozeniem miednicowym wiec dlatego pytam.

Gość gość
no to dziecko miało dość czasu żeby się przekręcić. Koleżanka też tak miała -cały czas miednicowo więc cc a tu nagle główkowo i sn. Ale poszło bezproblemowo i była bardzo zadowolona.

Gość gość
Tez bym chciala powiedziec ze poszlo bezproblemowo :) strasznie sie boje...

Gość gość
Pamiętaj, że dziecko jest w pozycji embrionalnej, kolana może mieć tuż przy głowie, ono nie jest wyprostowane...

Gość gość
To że odwróciło się głową w dół jest naturalne, nie martw się, w drugą stronę jest mało prawdopodobne w tym tygodniu.

Gość gość
Obie ciaze polozenie glowkowe a ruchy czesto czulam zupelnie na dole, zadnego kopania po zebrach itd. W ciazy z corka to w ogole czesto mialam wrazenie ze grzebie mi gdzies przy pecherzu .

Gość gość
Przy drugim porodzie położenie miednicowe nie jest wskazaniem do cc

Gość gość
Tak nie jest wsakazaniem ale nie musze sie decydowac na sn w takim przypadku. Nikt mnie nie zmusi.

Gość gość
A to ciekawe że nie jest wskazaniem do cc. Koleżanka o której pisałam rodziła wtedy swoje 2 dziecko i gdy wyszło położenie miednicowe to od razu powiedziano jej że będzie miała cc.

Gość gość
Mi tez tak powiedzieli. Mozna rodzic sn ale w szpitalu do tego nie zmuszaja bo to tez ryzyko. Przynajmniej w naszym szpitalu. Ja mialam od razu powiedziane ze cc.