Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosczrozpoczona

Dziewczyny na początku ciąży mam radę dla Was

Polecane posty

Gość gosczrozpoczona

Jeśli coś będzie nie tak i będziecie musiały iść na L4 na poczatku ciąży to nie biezcie zwolnienia od ginekologa tylko od internisty. Moja historia ku przestrodze. W 6tc zaczęłam mieć olśnienia. Poszłam do swojego ginekologa powiedział, ze kosmówka się odkleja i dał zwolnienie kod B czyli 100% wynagrodzenia. 3 dni później poronilam ; (( już nie będę opisywać szczegółów. Chciałam wracać do pracy a miałam jeszcze tydzień zwolnienia. Lekarz powiedział, żebym sobie przychicznie odpoczela. Jak później wróciłam do pracy to już się rozeszlo, gratulowali mi wcześniejteż smsy dostawakam z gratulacjami ze jestem w ciąży. Wiecie jakie to straszne uczucie? Poronilam a tu dostaje gratulacje , ze jestem w ciąży. Ryczec mi się chce jeszcze do tej pory. ....

Gość gość
no przykre ale chcieli dla ciebie jak najlepiej ......

Gość gość
Internista i tak maksymalnie dał by Ci na 2 tyg. Te dłuższe ciążowe musi dać Ci ginekolog. Bardzo Ci współczuje, trzymaj się dziewczyno.

Gość gość
to zalezy jak funkcjonuje firma, ja jestem od poczatku ciazy na L4, powiedzialam jedynie szefowej, ona pary z ust nie pisnela, dopiero na koniec 1 trymestru przyszlam do firmy oddac kompa i powiedzialam reszcie osob jak wyglada sprawa, ale moja szefowa zachowala sie jak najbardziej ok powiedziala ze jak sobie nie zycze to nadal nikt nie bedzie wiedzial dlaczeo jestem na L4

Gość gość
Przecież internista i tak nie da zwolnienia w związku z ciążą, bo jak niby ma cię zdiagnozować? Takie zwolnienie tylko ginekolog, internista co najwyżej może z powodu przeziębienia w ciąży dać L4... a co do pracy- przykra sytuacja, ale nie bardzo rozumiem- skąd "wszyscy" wiedzieli że jesteś w ciąży? Panie w kadrach rozgadały, szef? Przecież coś takiego jest niedopuszczalne... na pewno bym tak tego nie odpuściła. Nie mówiąc o tym że mąż mógł po prostu zadzwonić do kadr i wyjaśnić sytuację bo to dość istotne było. Sama miałam też przejścia, poszłam na zwolnienie w ciąży która skończyła się porodem przedwczesnym i stratą dziecka, ale w całej, dużej i plotkarskiej firmie nikt nie wiedział o mojej ciąży poza moim prywatnym kierownikiem (nawet to nie poszło "wyżej") i dwiema paniami z kadr. Cała trójka bardzo mi pomogła, zwłaszcza że później nie byłam w stanie wrócić do pracy- kierownik załatwił mi urlop bezpłatny chociaż właściwie nie było czegoś takiego w firmie, nikt o ciąży ani o jej stracie nie wiedział, też nie wytrzymałabym takich rozmów, tekstów i komentarzy.

Gość gość
a u mnie było tak że dowiedziałam sie o ciąży nic nie mówiłam w pracy, żadnej koleżance ani szefowi, tak przez tydzień było jak się dowiedziałam. miałam iść w środę do lekarza i poprosić o jakieś zaświadczenie że jestem w ciąży na L4 nie zamierzałam jeszcze iść ale nie zdążyłam bo w poniedziałek zaczęłam krwawić. Zadzwoniłam rano do szefa i powiedziałam że nie mogę przyjść bo jestem w ciąży ale rozpoczęło się krwawienie. Kazał mi iść od razu na zwolnienie(oczywiście nikt nie zakładał najgorszego). No ale stało się niestety inaczej bo poroniłam. Wieści w pracy najpierw te dobre szybko się rozeszły a później te złe, wróciłam po 3 tygodniach do pracy i powiem wam że najgorsze było to że nikt nie wiedział jak się zachować co powiedzieć....ale przeżyłam to bo musiałam.

Gość Veaetha
Cześć, gdyby któraś z was potrzebowała, konkretnych porad w sprawie ciąży i rodzenia, to znalazłam pierwszą bezpłatną ogólnopolską internetową szkołę, która pomaga przygotować się do narodzin dziecka i uczy jak się nim opiekować czy karmić. Zawarte tam porady mogą pomóc zachować zdrowie w czasie ciąży i rozwiać wszelkie wątpliwości, dzięki istniejącym tam informacją. Można również porozmawiać poprzez czat ze specjalistami którzy doradzą w razie jakichkolwiek pytań. https://www.szkolarodzeniaprenalen.pl/ Ja już od jakiegoś czasu korzystam z tej strony i jestem bardzo zadowolona:)