Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mnie wnerwia ta patola ze szlachetnej paczki.

Polecane posty

Gość gość

Szok. Babsko pisze,ze ma 10 dzieci w wieku szkolnym,ona bez pracy i,ze przydalaby sie pomoc. Samotna matka. Ja pierdole. Sama jestem samotna matka jednego dziecka, jestem pielegniarka,haruje jak wol,nic od nikogo nie dostalam,mam 400zl alimentow,a jakas bezmyslna patola robi jedno dziecko po pijaku za drugim, i tylko smutna geba i wyciagnieta lapa wystarczy,

Gość gość
Po pierwsze-ta kobieta nie dostanie szlachetnej paczki.Dochód na osobę w rodzinie nie może przekroczyć 450 zł,a do dochodu w szlachetnej paczce wliczane jest również 500 plus ,a ta kobieta ma pewnie jeszcze alimenty ,więc nie ma możliwości żeby otrzymała pomoc. Znam się na tym,bo jestem wolontariuszem.

Gość gość
kuźwa 500 plus nigdzie nie liczą, pierdolę, niech tylko ktoś zaczepi mnie ze szlachetnej paczki o pomoc, od razu w ryja zajebię, bo ja pracuję na każdy grosz, jebane pisowce, kuźwa za pieprzenie się i rozmnażanie dają za darmo a za pracę jałmużna. Mam nadzieję, że ich bozia pokarzę za pomiatanie uczciwie pracujących.

Gość gość
do gość dziś - młody i pusty wolontariusz, a góra rozdaje między sobą miliony

Gość gość
Tak,500+ wlicza się do szlachetnej paczki a nie powinno.Bo moja znajoma starała sie o paczki dla piątki swoich dzieci,pisała maile do lidera regionu i została poinformowana że 500 plus wlicza się do dochodu,tak więc mało kto szlachetne paczki otrzyma......

Gość gość
Zarabiam 1800,pracuje na nocne i swiateczne zmiany,mam 400 zl alimentow, nie dostaje 500 plus. Wynajmuje mieszkanie,i po oplaceniu czynszu, rachunkow,jedzenia i ubran dla dziecka,zostaja mi grosze. P*****le,chyba rzuce prace i zaczne sie rozmnazac.

Gość gość
15:14 narazie nie masz z kim zajść w ciąże, Bo jeśli byś miała to dawno byś urodziła dzieci i dostawała 500+ zamiast zapierdalać w robocie :D

Gość gość
A czemu 500 plus miałoby się nie wliczać? Przecież to dodatkowe pieniądze do wykorzystania, podnoszące dochody rodziny więc chyba logiczne, że się liczą? Na 4 dzieci to już jest 2 tys a takie rodziny mają często więcej więc dlaczego tego nie liczyć?

Gość gość
gość dziś A czemu 500 plus miałoby się nie wliczać? x Dokładnie, dlaczego miałoby się nie wliczać. Odpowiem tym co się burzą, że niby nie miało się liczyć do dochodu. Szlachetna paczka nie jest inicjatywą państwową, tylko kościelną. To nie jest państwowa zapomoga, tylko prezent od ludzi dobrej woli. Czaisz już jedna z drugą? Jeśli od kwietnia rodzina 6osobowa otrzymała ok 10-12 tys zł prezentu od państwa, to chyba nie potrzebuje prezentu od ludzi dobrej woli, bo za to można kupić duży telewizor, pralkę, lodówkę, 4 smartfony dla dzieci i jeszcze zostanie.

Gość gośćAnia27lat
W tamtym roku moja siostra dostała ma 4 dzieci nigdy nie pracowała dama a ja muszę zapiepszac z mężem kupiliśmy dom na kredyt którego ona mi zazdrości a kto jej kazał mieć tyle dzieci nigdy nie pracować i jeszcze zebrać szlachetna paczke za robotę trzeba się wziąć

Gość gość
Może teraz skorzystają z tej pomocy np. ludzie starsi, przecież dużo jest takich, którym nie starcza na leki. Jak wspomniana wyżej koleżanka ma pięcioro dzieci to ma 2,5 tys, niech kupi dzieciom prezenty po 100 zł to jeszcze niezła suma zostanie. Sama mam jedno dziecko i korzystam z 500 plus i dla mnie to jest już znaczna kwota, to nie 50 zł, że się wyda w jednym sklepie i jeszcze mało co kupi, a jak ktoś ma czworo czy pięcioro dzieci to już wychodzi niezła pensja więc czemu tego nie liczyć? Chyba za taki pieniądze to już można podreperować budżet więc nie przesadzajmy. Niektórzy nauczyli się tylko wyciągać rękę bo im źle a nic nie robią żeby było lepiej.

Gość gość
Jestem za tym, aby rozgraniczac potezebujacych. Tak dla emerytow/rencistow, samotnych matek z 2 dzieci o to oczywiscie po zweryfikowaniu dochodu. I dobrze, ze 500 plus sie wlicza. Jesli ta kobieta ma 10 i niech dostaje "tylko" na 9 dzieci to jest przcciez 4,5 tys zlotych:O Ludzie, bez przegiecia:O Zreszta dajcie link do strony, gdzie mozna poczytac o tych biednych rodzinach, ich "skromnych" marzeniach i braku dochodu przy kilku/kilkunastu dzieciach, gdzie np 3 jest dorosla o moglaby podjac prace;)

Gość durnowate prowo
Przecież do otwarcia bazy rodzin zostało 6 dni to skąd masz info, że ta osoba sie dostała?

Gość gość
Niewiem czy dostala, a że się zgłosiła. Wjedz na fb paczki

Gość gość
Niewiem czy dostala, a że się zgłosiła. Wjedz na fb paczki

Gość gość
Wpisz sobie w fb "szlachecka paczka" i znajdziesz wyłapane patologie szlachetnej (szlacheckiej) paczki ;)

Gość gość
Myślałam że rodziny będą opisane na stronie kolo 19 listopada. Bardzo dobrze ze ta patologia dostając 500 plus (mowie tu tylko i tych przypadkach wielodzietnych, gdy oboje nie pracują, kolejne dziecko w drodze, mają "trudna sytuacje"albo tatusiów jest kilku) nie kwalifikuje się. Czas na pomoc dla seniorów, rencistów którzy dostają głodowe renty, emerytury i dla niepełnosprawnych.

Gość gośćmisia
Mysle,ze taka pomoc powinna byc kontrolowana,w kazdym razie,kiedy masz jedno dziecko,a ci ciezko,bo to roznie bywa,to nie liczy sie,nikt nie bierze pod uwage rodziny z jednym dzieckiem,znajomy ma wlasna firme,zatrudnia ludzi,niby bieda,bo ma trojke dzieci,do domu jemu przynosza takie paczki co roku i dodatkowo zywnosc z pck,a maja jeszcze luksusowe auto i smieja sie,ze jedno dziecko to jak pies dla urzedow i tej calej polityki,to dopiero patologia,to ci,ktorych stac na wszystko a jeszcze biora bo sie nalezy,ja mam w d***e te ala szlachetne paczki,a dla swojego dziecka sama zarobie,jeszcze z naprawde biednymi sie podziele

Gość gośćmisia
A starszym ludziom tez pomagam,znam biede i wiem ze te paczki otrzymuja dobrze sytuowani ludzie dla swoich dzieci,wiec radze kontrole dla kogo to jest

Gość gośćmisia
Jeszcze jedno nie kazdy naprawde biedny,bo los taki wyciaga rece po pomoc,jesli ktos zauwazy,powinien pomoc,bo kazdego z nas moze to czekac,a zanim ktos do mnie sie czepnie,to ja haruje24na dobe,mam chore dziecko,tak chcialam je,a po drugie mamy osiagniecia bo juz mowi i chodzi,pozdrawiam ludzi dobrej woli

Gość gość
A dla mnie ta cała szlachetna paczka to wieje chuuujem!