Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysia_wol

Pomoc w zakupie nowego telefonu

Polecane posty

Gość marysia_wol

Cześć, chcę dokonać zakupu nowego telefonu, jednakże nie wiem na jaki model się zdecydować. Chciałabym zaopatrzyć się w niego w rtv euro agd, gdyż otrzymałam od narzeczonego kartę prezentową, jednak nie mam wystarczającej wiedzy, aby samodzielnie podjąć decyzję. Nie może być zbyt drogi (mogę na niego przeznaczyć 1 000 złotych). Pomożecie?

Gość gość
motorola g 3 gen jej wady: tylko 1 obrazek mozna dodac w mms (szok. pierwszy tel z takim ograniczeniem - nie da sie nic w ustawieniach zmienic), niezbyt intuicyjny menadzer kopiowania plikow. na plus: latarka, czysty android, aktualizacj****ateria

Gość gość
Weszłam na stronę i moj typ to: samsung galaxy j5 biały za 897 zł. Jeśli ci odpowiada wyswietlacz 5,2 cala to polecam. Sama też się zastanawiam. Jeszcze rozwazam htc desire 820. Ale widzialam tańsze, bo u nich kosztuje 849 zl.

Gość gość
Samsung Galaxy A3 2016 SM-A310 - piękny telefon, idealny dla kobiety.

Gość gość
a3 piekny ale amoledy nie kazdej kobiecie sie podobaja - jak dla mnie zbyt cukierkowe kolory. nie jestem mala dziewczynka by sie w takim czyms lubowac dobry boze.

Gość Siriana
Ważne by telefon był kompatybilny z API Vulkan,chyba że nie potrzebaCi aktualizacji do Androida7. Jak nie wiesz co to ten Api Vulkan to pytaj sprzedawce o modele z nim kompatybilne. A do świąt to nie wiem jakie będą z tym kompatybilne. Bodaj Xiaomi Mi 6 ma być ale to raczej po świętach bo producent chce by ludzie głosowali nad specyfikacją,więc cena to???. A do1000zł to na razie nie znalazłem kompatybilnego z Vulkanem. A niekompatybilny to np. Samsung Galaxy J5 2016, ale ten model nie ma szkła Gorilla Glass

Gość gość
W samsungu możesz zmienić profil kolorów i nie będą cukierkowe. W telefonie jest więcej opcji, nie tylko selfie, tylko trzeba trochę poszukać.

Gość gość
serio mozna zmienic profil kolorow tak ze beda stonowane jak xperiach czy motorolach? bo kazdy ze znajomych jak mi pokazywal swojego samsunga to zawsze mialy wlasnie te cukierkowe kolory

Gość Siriana
Ten model co podawałem Galaxy (wersja z 2016) jest akurat w promocji do 15.11.2016 po 999zł (http://m.euro.com.pl/telefony-komorkowe/samsung-galaxy-j5-2016-czarny.bhtml) ale jak Ty chcesz bo mi by przeszkadzał brak Vulkana. Podobny bez Vulkana jest Asus Zenfone 3 Max, ma lepsze parametry więcej miejsca na pliki, większą ale niewymienną baterię. Do świąt powinien być w sklepach chyba że już jest. Może opisz dokładnie czego oczekujesz od telefonu.

Gość gość
a coz to jest vulkan i co to za nachalna reklama rtv agd, no glupi by sie nie skapnal :D

Gość Siriana
@gość20:18 Vulkan to jest niskopoziomowy interfejs który pozwala bezpośrednio czerpać moc z karty graficznej, jak Mantle od firmy AMD w kartach pecetowych i konsolowych (bez pośrednictwa standardowych sterowników które zmniejszają wydajność). I jaka niby reklama rtvagd skoro autorka sama chciała tan kupić. A ceny są podobne w Komputroniku, gdzie rzadko raty zero procent. Link podałem żeby sobie poczytała. Kupić przecież może gdzie chce. X-Kom, Saturn, Sferis, MediaExpert lub Markt, Morele.net

Gość gość
po co czerpanie mocy z kary graficznej jak sie np nie gra w zadne gry na smartfonie? wydluza to zywotnosc baterii, tel chodzi plynniej?

Gość Siriana
@gość20:35 Wiele osób gra w gry. Ale programy też z tego korzystają. Zresztą gry to tak naprawdę po prostu prngramy. Ale cały interfejs (pulpit, ikonki, etc) do wyświetlania używają karty grafiki. Im większa wydajność tym lepiej. Płynniej działa telefon. Vulkan zwiększa wydajność. Bateria też dłużej trzyma. Gugle nie bez powodu wprowadził obsługę Vulkama do Androida7.

Gość gość
a jak to jest mozliwe ze moj android marshmallow zuzywa miesiecznie 700mb neta, pomimo ze nie robilam zadnych aktualizacji systemu oraz aplikacji. czy to nie przegiecie ze system tyle transferu zzera? co ty na to?

Gość Siriana
@gość20:18 I nie powiem że tylko głupi ocenia cudze posty powierzchownie. Bo tak to można powiedzieć że reklamuję Vulkana i Nougata. A mi wcale nie w smak że większość telefonów spisano na straty. W najgorszej sytuacji są fony z procesorami MediaTek (w tym ww.Zenfone3Max) i większość z procesorami Snapdragon. Chchciałem kupić LG V10 bo jest super, ale nie kupię bo jego procek i gpu nie widnieje na liście kompatybilnej z Vulkanem, a szkoda mi kasy na fon który za 6mcy będzie miał dziury w bezpieczeństwie...

Gość Siriana
@gość20:18 ...albo nie będzie miał usprawniej w funkcjonalności systemu. Bo np. Android6 wcale nie jest taki doskonały. Siódemka też nie, ale jeśli fon obsłuży Vulkana to szansa i że Andka8 dostanie a na to liczę. A tak pozostaje mi LG V20, z rowdzielczością która będzie zżerać baterię i po co taka skoro fon nie dostanie rysika a i pewnie w EU go nie będzie. Więc krążę wokół serii Zenfone która ma swoje wady acz ładnie wygląda i tańsza (w sumie,acz na start nie flagowe), a na Xiaomi6 to nie wiem czy czekać.

Gość gość
Co sądzicie o huawai y6?

Gość Siriana
@gość20:58 Ale co Ci powiedzieć? Jak masz powyłączane wszelkie aktualizacje to nie wina systemu. Może masz włączone ciągłe synchronizacje z pocztą, etc. I co to jest 700mb. Ładowanie stron ciągnie transfer. Kafeteria ma swoje reklamy. Filmiki na necie swoje ciągnął.

Gość gość
@gość20:58 Ale co Ci powiedzieć? Jak masz powyłączane wszelkie aktualizacje to nie wina systemu. Może masz włączone ciągłe synchronizacje z pocztą, etc. I co to jest 700mb? Mało. Ładowanie stron ciągnie transfer. Kafe ma swoje reeklamy. Filmiki na necie swoje ciągnął.

Gość Siriana
@gość20:58 Poza tym kafe ciągle trzeba odświeżać bo nieraz po wysłaniu posta go po prostu nie widać. Albo pisać na nowo bo kafe go wcięła. A to też marnuje transfer. Zainstaluj Op*eręMi*ni z wbudowanym ad/block/iem (to nie reklama, bo wolę Vivaldi ale nie ma naAndka, to też nie reklama ^^). Ustaw kompresję treści. Dużo dają odpowiednie ustawienia. A jak zejdzie Ci miesięczny limit to pozostaje darmowy net ze zwolnioną prędkością czekając do nowego miesiąca.

Gość Siriana
@gość20:58 Czasem trzeba bawić się w wysyłanie pustych postów. Bo inaczej poprzednie się nie wyświetlają. To też marnuje transfer. Co do Huawei Y6 to gorszy niż Zenfone 3 Max acz nie pamiętam jak cenowo kontra specyfikacja. Inna sprawa że nie wiadomo jak będzie ze wsparciem Asusa, nawet dla tej nowej serii Zenfone 3. Kurde jaka lipa z tymi smartfonami. Ale co autorka oczekuje od fona?

Gość gość
Siriana dziś @gość20:58 Ale co Ci powiedzieć? Jak masz powyłączane wszelkie aktualizacje to nie wina systemu. Może masz włączone ciągłe synchronizacje z pocztą, etc. I co to jest 700mb. Ładowanie stron ciągnie transfer. Kafeteria ma swoje reklamy. Filmiki na necie swoje ciągnął. x x dobry boze, przeciez pisalam ze chodzi o transfer zuzyty przez sam system! moje surfowanie po necie zuzywa ok 4gb, a android 700mb - a mam wylaczona aktualizacje systemu i programow. no to jak android mogl polknac 700mb?

Gość gość
Js szukam smartfona który siebie nie zacina, wiesza o szybko śmiga internet? Czytałam o telefonach do 1000 zł ale nie wiem natomiast który się zdecydować? HTC, huawai, Lenovo? Nie chce samsunga...

Gość gość
zarzuc telef. ktory w tle odtwarza yt a mozna wtedy surfowac po necie :)

Gość Siriana
@gość22:26 Ty do Boga nie lamentuj bo Ci na to nie odpowie. I nie moja wina że piszesz z nickiem "gość" tak że nie wiem w sumie komu odpowiadam. Bo wyżej gość napisał tak że nie wiedział że karta graficzna nie tylko do wyświetlania gier, więc założyłem że nie piszesz o samym systemie. Nie mam Androida więc nie wiedziałem że to możliwe by Android może rocić coś na opak. Znaczy co? System wyświetla dwie osobne pozycje dla transferu? Jedną dla systemu,a jedną dla np. przeglądarki? Dziwne.

Gość Siriana
@gość22:29 Co do Huawei to dobry jest P9 Lite i tylko o 200zł przekracza 1000zł.

Gość Siriana
Jak kto chce więcej różnych propozycji według kategorii cenowych (tylko żeby znowu kto nie mówił że reklama, bo to byłoby śmieszne) to polecam przejrzeć pierwszą stronę wyników po wpisaniu w gugla wyrażenia: benchmark.pl polecane smartfony

Gość pat29
Ja moge polecis Samsung Galaxy S6 Edge.Jestem mega zadowolona.Tylko troche wiecej pieniazkow bys musiala uzbierac.

Gość pat29
Ja polecam Samsung Galaxy S6 Edge.Ja jestem bardzo zadowolona.Tylko wiecej pieniazkow bys musiala uzbierac.