Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mają zdolne dziecko i tego nie zauważają.

Polecane posty

Gość gość

Znajomi mają 5 miesięcznego synka. Śliczny,radosny chłopiec. Dziecko idealne. Przesypia całe noce,marudzi od czasu do czasu. Praktycznie nie placze. Pierwszy ząbek wyszedł mu jak miał 3 miesiące. Pierwszy raz usiadł jak miał 4,5 miesiąca. Zaczął przekręcać sie z brzucha na plecy i z plecow na brzuch jak miał miesiąc. Potrafi bawić sie na macie nawet godzine bez marudzenia. Caly czas sie uśmiecha :) Bardzo szybko rośnie. Urodzil sie malutki . wazyl 2700 a teraz wazy juz 8 kg. Urosl prawie 20 cm od urodzenia. Kilka dni temu zaczął mówić "mama". Oni twierdzą że to gaworzenie i po prostu wyszło mu to słowo. Że mowi to nie świadomie. Że rozwija sie normalnie twierdzą że kazde dziecko rosnie w swoim tempie. Nie wiem jak mozna nie widziec tak zdolnego dziecka i uwazac ze jest normalne tak jak kazde inne.

Gość gość
Wg mnie Twoi znajomi mają normalne dziecko. Chlopiec jest po prostu silny. Każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Gaworzenie to nie mowa. Dziecko z każdym dniem uczy sie nowych słów. W tym wieku nie jest to raczej świadome.

Gość gość
typowy przyklad osoby , ktora widzi dziecko raz na jakis czas i sie zakochala, zrob sobie swoje i sie zachwycaj, zobaczysz jak to jest. a tak poza tym to co Twoim zdaniem Twoi znajomi mają zrobić z tym fantem klaskac i chodzic na rzesach przy tobie abys stwierdzia , ze sie ciesza ? czy wysłac go do mam talent?

Gość gość
ja raczej uważam, że autorka pisze o swoim dziecku, na punkcie którego ma pierdoIca (sorry, jaki znajomy zna takie szczegóły z zycia obcego dzieciaka?) i jest niepocieszona, że jej dziecko nie wzbudza powszechnego zachwytu:D

Gość gość
autorko, leków zapomniałas wziąć????

Gość gość
Ojej po prostu nie odbija im szajba jak niektórym mamuśkom co sie wywyższają nad innymi bo ich dziecko wcześniej kupke zrobiło do nocniczka. Nie potrzebują za pomocą dziecka tuszować sztucznie swoich osobistych kompleksów na tle innych ludzi bo tych kompleksów nie posiadają. Ot cała filozofia.

Gość gość
15:14 Zgadzam sie. Nikt obcy by nie analizował postępów w rozwoju cudzego dzieciaka ani się tym nie zachwycał.

Gość gość
Mam 5 miesięcznego syna. Siedzi,jest spokojny,bawi się sam około godziny,ma dwa ząbki,również gaworzy i wychodzą mu slowa takie jak "mama","tata","nana". Dla mnie to nic nadzywczajnego. Urodzil się malutki. 2,5 kg i 50 cm. Teraz waży okolo 7,5 kg i ma 74 cm. Każde dziecko inaczej sie rozwija.

Gość gość
A co mają zrobić? Na Harvard go zapisać?

Gość gość
16:14 :D!