Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młodaamamaa

Czy porażenie mózgowe dziecięce jest dziedziczne?

Polecane posty

Gość Młodaamamaa

Witam Jestem w 9 tygodniu ciąży. Gdy tylko się do wiedziałam o ciąży od razu zaczekal się martwić tym czy urodze zdrowe dziecko,chodzi o to ze moja siostra ma porażenie mózgowe dziecięce ma 27 lat. Nie pytalam mamy o to jak to się stało ze chora się urodziła,nigdy nie miałam odwagi jedynie babcia mówiła ze to wina lekarzy czy cos takiego. Pytam was czy moje dziecko może się z taka choroba urodzić tym bardziej ze ja urodziłam się druga po siostrze parę lat później. Proszę o odpowiedz :(

Gość gość
Nie, nie jest dziedziczne. najczesciej jest powikłaniem przy porodzie z racji niedotlenienia dziecka np. gdy zakleszczy sie w kanale rodnym. Poczytaj sobie, uzyj google..

Gość Mlodaamamaa
Czytalam i różnie pisza..dziękuje za odpowiedź

Gość gość
Porozmawiaj ze swoim lekarzem.

Gość gość
Nie martw się co dziecko dziedziczy po twojej siotrze. Gorzej że "inteligencje" odziedziczy po tobie. Przez tyle lat nie zadałaś sobie trudu żeby poznać chorobę siotry? Nie umiesz wyszukać w gooogle tylkp pytasz na forum? Ty myślisz w ogóle?

Gość gość
gość dziś - brawo ! Tez sobie nie wybrazam jak mozna do tego stopnia nie interesowac sie siostra :O

Gość gość
Dziedziczne nie ale zarazliwe ;) :P Boze, skad sie takie matoly biora, i po kiego sie to dalej rozmnaza :O

Gość Mlodaamamaa
Ha ha same madre głowy się tu wypowiadają. Oczywiście ze się interesowalam siostra pomagam jak tylko mogę i widzę ze rodzicom ciężko przez te wszystkie lata się nią zajmować..zadalam pytanie i oczekiwalam odpowiedzi a nie krytyki..wiem co to żyć z chora osoba w rodzinie i dlatego martwie się o moje dziecko bo z drugim chorym dzieckiem sobie nie poradze

Gość gość
To tak jakbyś zapytała czy złamanie ręki jest dziedziczne. W skrocie:nie, nie jest.

Gość Mlodaamamaa
Zresztą po co w ogóle pytam obce podejzewam "baby" bo inaczej ich nazwać nie potrafię..niepotrzebnie tu weszlam ciemnogrod widzę się wypowiada ha ha

Gość gość
Ciemnogród? Widać jaka ty jesteś oświecony