Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy kładące niemowlaka spać o 20, o której on Wam się rano budzi?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym przestawić swojego na 20 (a on o 20 nigdy mi nie chce spac), ale boję się że przez to będzie wstawał o 6. Obecnie śpi mi do 8-9, co mnie zadowala, ale zasypia o 22. Czy to prawda że to możliwe by spal od 20 do 8-9 a jednocześnie miał w dzień dwugodzinna drzemkę? Wydaje mi się to niemożliwe

Gość gość
Musisz wybrac czy wolisz mieć wolny wieczór czy rano wolisz dłużej spać. :) Ja osobiście wolę wolny wieczór więc kładę córkę o 20 i śpi do 7 rano. Czasem do 8 ale rzadko. W dzień śpi około 2 godzin. Od 12 do 14 córka ma 14 mies,

Gość gość
moja córka ma 13 miesiecy, od jakoś tak 9 miesiaca odkąd SAMA unormowała sobie dzień i przestawila sie z 12 w nocy do 11 rano zasypia o 18-19 i śpi do 8 rano. Obecnie córka w czasie dnia robi jedną drzemke i tu różnie 40min-1,5h. zazwyczaj w okolicy 11 rano , potem juz nie klade jej spac na druga drzemke, wiec jest juz spiaca bardzo nawet o 17, przetrzymuje ja do 18 , klade i wstaje o 7 to najwczesniej. jak córka miala te 9,10,11 miesiecy to kladlam ja na drugą drzemkę około 14 wtedy córka chodzila spac o 19 pobudka byla o 7-8 rano.

Gość gość
syn 16 miesięcy: usypia ok 20, wstaje ok. 7. W dzień ma jedną drzemkę ok. 10-12

Gość gość
Ale co Wy rozumiecie pod pojęciem wolonego wieczoru? Dla mnie wolnym wieczorem może być równie dobrze czas od 22 do 1 w nocy. I tak na jedno wychodzi czasowo więc nie rozumiem wyższości kładzenia o 20 nad 22, bo niektore dzieci i tak za CHiny o 20 nie usną. A jak ktos chce w dzien cos zrobic to musi meic te 2 h wolnego gdy dziecko spi

Gość gość
Ale co Wy rozumiecie pod pojęciem wolonego wieczoru? Dla mnie wolnym wieczorem może być równie dobrze czas od 22 do 1 w nocy. I tak na jedno wychodzi czasowo więc nie rozumiem wyższości kładzenia o 20 nad 22, bo niektore dzieci i tak za CHiny o 20 nie usną. A jak ktos chce w dzien cos zrobic to musi meic te 2 h wolnego gdy dziecko spi

Gość gość
jak dla mnie 23-1 to raczej wolna noc niż wieczór :P

Gość gość
Moja 6 msc, spi od 18.30 do 6, potem mleko i dosypia do 8. Mlodszy syn spal od ok 20 do 8.