Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polki mają strasznie tandetny look

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Gratuluję ukończenia kursu polskiego makijażu w stylu "klient nasz pan", chce wyglądać jak małpa to trzeba mu dorysować banana :D Kawałek poza naszym krajem wyleciałabyś z pracy z szybkością sprężarki.

Gość gość
wybacz, nie chodzę do kościoła, a w nie wiem w jakim innym miejscu bordowa pomadka byłaby niestosowna :)

Gość gość
Jestem spory kawałek poza krajem i nie jestem makijażystką . Może właśnie przez to, że mam trochę wyższe wykształcenie i trochę poważniejszą pracę to nie interesuje mnie jak malują i ubierają się kobiety...jak myślisz? ;)

Gość gość
Wiecie co się rzuca w oczy w wyglądzie Polek ? Włosy "ombre" sztuczne rzęsy i sztuczne paznokcie we wzorki :o wszędzie to już jest każda wygląda podobnie

Gość gość
22:09 i dlatego wchodzisz na temat "Polki mają strasznie tandenty look"? :D

Gość gość
Wszędzie w Europie, po prostu mamy taką ciekawą dekadę jeżeli o modę chodzi. Poczekajcie, aż na dobre w Polsce zagoszczą kolorowe włosy - żyłki wam popękają z tej troski o styl rodaczek :) Lata 80te też takie były i większość osób miło to wspomina.

Gość gość
To ciekawe, bo we Francji jeśli któraś farbuje włosy, to na swój kolor żeby pokryć siwiznę, i to Francuzki uchodzą za ikony dobrego stylu

Gość gość
spróbuję ci to wytłumaczyć tak...łopatologicznie. Styl/makijaż to moje luźne hobby i doceniam każdy styl. Drażnią mnie natomiast te nudne, wredne, smutne osoby które obrażają inne kobiety bo te nie pasują do ich wyobrażenia o tym jak powinno się wyglądać. Nie ma nic gorszego niż wredne babsko plujące jadem na obce kobiety bo kolor ich pomadki jest za ciemny do kościoła. Po jaką cholerę w ogóle na te msze chodzisz skoro nic z nich nie wynosisz? :D

Gość gość
Nie znam żadnej Polki, która uchodziłaby za światową ikonę stylu. Ciekawe dlaczego? Polka czerpie wzory z ulicy zamiast się wysilić intelektualnie

Gość gość
We francji akurat jest cały wachlarz pomysłów jeżeli chodzi o modę więc masz eleganckie panie w stylu lat 40s i punków z kolorowymi irokezami. Fajny kraj- trzeba tylko faktycznie pozwiedzać (i nie tylko Paryż), a nie postać w kolejce w kawiarni i ogłosić, że się było we Francji.

Gość gość
Lata 80. Epoki kiczu i tandety, niektóre rodaczki mentalnie tęsknią do tych czasów, jak widać

Gość gość
współczuję ci jeżeli ubieranie się to dla ciebie wysiłek intelektualny...

Gość gość
nie jesteś w stanie zrozumieć że komuś się nie podoba czyjś styl i że można sobie o tym pogadać?

Gość gość
Lata 60 były podobne - bardzo dużo "kiczowatych" kolorów i mocnych makijaży. Czasami ludzie potrzebują trochę barw w modzie i chcą się nią bawić. Jak ci się nie podoba to ubieraj się w te swoje perełki z lumpeksów - innych to nie obchodzi więc ty się innymi nie przejmuj.

Gość gość
Tak, we Francji są wyjątki od reguły ale to jest urok Francji natomiast w Polsce tandeta jest regułą :D

Gość gość
Można potępiać ordynarne reklamy w pięknych miejscach? Dlaczego mam tolerować ordynarne z wyglądu baby?

Gość gość
-nie potrafię zrozumieć jak można tak emocjonalnie reagować na czyjś styl i z taką złością i jadem "gadać". -nie, to nie są wyjątki. Naprawdę, Francja to bardzo barwny kraj i to widać również w ubiorze ludzi na ulicach.

Gość gość
bez względu na rodzaj szmatek jesteście w większości durnowate

Gość gość
wydłub sobie oczy :)

Gość gość
barw w modzie - super. to dlaczego 90% młodych kobiet chodzi w czarnych rurkach, czarnych kurtkach?

Gość gość
22:21 a co ty wiesz o moich emocjach? to że sobie tu coś na luzie piszę, to nie znaczy że mnie to kosztuje jakieś emocje :D emocje wywołuje dopiero oburzenie takich rozmówczyń jak ty :D

Gość gość
Bo to się nazywa zanieczyszczenie wizualne środowiska.

Gość gość
jest zima? A tak poważnie, nie każdy interesuje się modą. Większość osób kupuje to co jest w sklepie i się nad tym nie zastanawia. Może znajdź sobie jakieś wartościowe zajęcie to przestaniesz się zastanawiać dlaczego ktoś nosi czarne spodnie?

Gość gość
Zgaduję po języku - założyłam, że nie jesteś taka ordynarna na co dzień i to wynik irytacji. Przepraszam, że zbyt wysoko oceniłam twoją kulturę. Odwołuję :)

Gość gość
Nadmierny makijaż i wyzywający strój zawsze był reklamą tanich prostytutek. Nic się nie zmienilo.

Gość gość
niestety nie jesteś wyrocznią i twoje zdanie na temat tego co "wizualnie zanieczyszcza" środowisko jest nieistotne :) Prawdę mówiąc obecna dekada jest dużo lepsza od poprzedniej - początek stulecia to było coś - cekiny, neonowe kolory, biodrówki z nogawkami do kolana... To chyba taka zasada, że co 20 lat moda się zmienia z całkiem "spokojnej" na coś co zabija kolorami :D

Gość gość
22:24 może moje zajęcia to moja sprawa, nagle będziesz jak nie moimi emocjami, to moimi zajęciami się interesować? no tak, jak cię wygląd ludzi nic nie obchodzi , to musisz to rekompensować czymś innym...

Gość gość
Wyczuwanie sarkazmu nie jest twoją mocną stroną, co?

Gość gość
Jeśli to nieudolna próba sarkazmu, to faktycznie mogę mieć problem.

Gość gość
riposty też masz kiepskie :)