Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak sie czujecie z ym, ze zawsze byliscie mlodzi a tu nagle stuknela 30stka

Polecane posty

Gość gość

i juz nie jestescie tymi mlodymi jak sie czuje jak chlopak, chce imprezowac, chclac wode z kumplami, podrywac studentki w klubie, jezdzic pod namiot ze znajomymi nad morze

Gość gość
Podobnie zdezorientowani gdy stuknie czterdziestka, gdy okazuje się że rodzice są już potrzebującymi pomocy starcami a potem że dzieci już nagle dorosłe. To straszne że będziemy bliscy śmierci na starość - o ile tej starości dożyjemy - a wciąż będziemy się czuli jakbyśmy mieli te kilka-kilkanaście lat. I będzie się wydawało, że mamy przed sobą jeszcze czas, gdy jednak śmierć zaskoczy. I będzie się wydawało że to nie dzieje się naprawdę, że przecież śmierć to w legendach lub dotyczy innych, gdy się okaże że jest prawdziwa i ostateczna.

Gość gość
To ja, w wpisu wyżej... Chciałam ci dodać że gdy miałam te naście lat i dwadzieścia parę, to dopiero mężczyźni po trzydziestce wydawali mi się interesujący.

Gość gość
Mnie jeszcze nie stuknęła, ale uważam, ze 30 lat to jeszcze młody wiek. Przecież zycie trwa koło 70-80 lat, a nawet dluzej ;) wiec 30 lat to nawet jeszcze nie polmetek...

Gość gość
choć wiadomo, ze kiedy ma sie 30 to juz nie jest sie tzw podlotkiem, ale mlodym doroslym jeszcze tak. Mlodosc wg mnie trwa gdzies do 36 -38roku zycia. Potem zaczyna sie wiek średni, który trwa gdzies do lat 60- a po 60 tce to juz taki starszy wiek, po 70-tce starość już taka zaawansowana

Gość gość
Nikt zdrowy na umyśle nie traktuje 30tych urodzin jako końca młodości więc nie wiem o czym mowa. Ja wtedy miałam się za młoda kobiete, wręcz w swoich najlepszych latach.

Gość gość
Czuje sie normalnie jak 20-latek

Gość prawictwo pospolite 114
30 tka jest koncem młodosci .. Taka jest prawda . .Sam to odczuwam .. Ale nie powiedziałbym ,ze jest gorzej niż dawniej , jest inaczej .. Raczej lepiej hehe Teraz czuje ze żyje bo wiem czego od życia wymagam , a dawniej , to odbijałem sie z jednej strony na drugą ..

Gość gość
Czyli ja bym to tak rozpisała wiekowo wg mnie: do 15 roku życia- dziecko od 16 - 20- bardzo wczesna młodość 21- 25- wczesna mlodosc 26-36- mlodosc 37-42-poczatek wieku sredniego 43- 59- wiek średni 60-69- wiek starszy powyżej 70 lat- wiek już takiej" prawdziwej "starości

Gość gość
albo krócej : do 16 roku zycia- dziecko -od 16- 36 lat- mlodosc -37- 59- lat- wiek średni powyzej 60 lat- starszy wiek

Gość gość
Wiek to jest tylko metryka. Masz tyle lat na ile faktycznie się czujesz ;) Ja mam 27lat i co z tego? Czuję się na 18 lat. Podróżuję po świecie. Nie w glowie mi dzieci i małżeństwo i na pewno jeszcze długo mi tak zostanie ;)

Gość gość
no cóż mi w 2016-tym stukneła mi 40-tka fakt dojrzalszy to jestem ale błędów niektórych już nie da się cofnąć choć inne podejście do życia inne potrzeby i inne wartości... ale cuda czasem się zdarzają... więc czasem wartości nabierają słowa piosenki żyj tylko chwilą :)

Gość gość
Na kafe proporcje wyglądają tak: - 0 - 7 - dziecko - 8 -15 - młody - 16-22 - starszy - 23-29 - stary - 30 - ... - stoi nad grobem

Gość gość
No to fajnie ,ze czujesz sie mlodziej, ale to nie prawda, ze tyle masz lat na ile sie czujesz dlatego, ze musisz dostosowac sie do pewnych zmian jakie przychodza z wiekiem np. zacząć pracować, skonczyc studia. Tzn. oczywiscie nie musisz, ale zycie Cie do tego zmusza siłą rzeczy. Oprocz tego też ważniejsze od tego ile się ma lat jest na ile się wygląda bo jesli czlowiek dlugo sie mlodo trzyma to dlugo tez jest traktowany jako mlody (glownie przez tych co tego wieku nie znaja, ale ogolnie podswiadomie ludzie oceniaja na ile lat kto wyglada)

ja mogę tylko tylko dodać , ze niestety wymagania 30 latka sa inne niz 16 latka .. 16 latkowi wystarczy do erekcji zobaczyć kawałek nogi W przypadku 30 latka trzeba sobie wyrywać włosy by mu stanął .. Im człowiek starszy tym szybciej sie nudzi wszystkim .. Wszystko widział i wszystko wie ..

Gość gość
Wiek metrykalny to tylko liczby, ważny jest wiek biologiczny. Trzeba dbać o siebie, ruszać dupsko, nie chlać, nie palić, nie smażyć ryja na skwarę i do 50tki ma sie kondycje i chęci do życia. Wtedy się nie pyerdoli o jakichś końcach młodości w zaledwie 30te urodziny.

16 latka wszystko podnieca , 30 latka nie jest łatwo podniecić ..tzn na widok sceny łóżkowej na filmie nie reaguje wcale .. Wszystko jest przejada ..tak jak zabawki dla dzieci ..

zresztą jak miałem 19 lat to budziełem sie cały czas z erekcją a jak skonczyłem 28 lat to praktycznie zawsze budze się ze zwisem , bardzo rzadko mi stoi po obudzeniu może 3 razy w miesiącu , nie częsciej

Gość gość
Jakby było tak jakbyście pisali, ze mlodość konczy się z 30 rokiem zycia, to wtedy młodość trwałaby tylko jakieś 12 lat. Bo jest się pełnoletnim z 18 rokiem życia. czyli wynikałoby z tego, ze najlepsze lata w zyciu to około 15% całego zycia :P

Gość gość
jak jesteś wyposzczony to nieważne ile masz lat dużo nie trzeba aby cię podniecić

Gość gość
16 latkowi wystarczy do erekcji zobaczyć kawałek nogi W przypadku 30 latka trzeba sobie wyrywać włosy by mu stanął .. xxxxxx Nie mierz wszystkich swoją miarą, ja mam 37 lat i nadal niewiele mi trzeba żeby mi stanął. :)

mi sie młodośc kojarzy ze wczasami pod namiotem , paleniem marihuany z w towarzystwie , upijaniem się, przypadkowym seksem z koleżanką z klasy .. Cos jak dzieci kwiaty , zycie zgodnie z naturą https://www.youtube.com/watch?v=jbULOvelIHo Do hoteli to dziadki jeżdzą .. Wycieczki zagraniczne zawsze mi sie kojarzyły z koncem mlodosci ..

Gość gość
jestem facetem kilka lat poo 30stce, chcialbym pojechac ze znajomymi pod namiot zamiast stresowac sie podwyzszonym cholesterolem

Gość gość
ja mam 35 i nadal jestem młoda,z resztą młodo wyglądam bo dbam o siebie bardzo. Umysł ciągle młody, jestem energiczna, usmiechnięta, towarzyska, z poczuciem humoru...jak ktoś tego nie ma takich cech to i w wieku 20 lat może być stary. Adios :D

Gość do gość
gość dziś , a seks bez związku nadal uprawiasz?

Gość gość
Ja już kupiłam trumnę. Teraz tylko czekać ...

Gość gość
oczywiście ze uprawiam seks bez związku, korzystam z życia

Ja będę młody do końca życia. Mój szef ma 40+ i pije wódkę z kumplami. No jeśli ktoś lubi... :) Mam znajomych, którzy mają 50+ i jeżdżą pod namiot. Spójrzcie na Cejrowskiego ;) prawictwo pospolite 114 Mojemu byłemu po 40 nadal stał. Może przejdź się do urologa...? Na wczasy zagraniczne jeździłem jako dzieciak. A co do hoteli... ostatnio się do nich przekonałem, choć wolę takie z mniejszą ilością gwiazdek.

Gość gość
Nie wiedziałam, że człowiek w wieku 30 lat nie jest już młody. Skąd wy takie bzdury bierzecie?

Gość gość
Każdy facet powinien po 30 odwiedzić już urologa.... licho i rak nie śpi. Ja już odwiedziłem urologa w www.gabineturologicznylodz.com.pl i jestem spokojny.