Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nerwy płacz stres w ciazy dziecko też takie będzie ?

Polecane posty

Gość gość

Czy to prawda czy to mit i zabobon ? Zawsze byłam nerwusem ale w ciazy przez hormony czasem dostawałam takich ataków złości wręcz histerii ktorych następstwem był płacz . Najbardziej oberwalo się mężowi ... czepiam się wszystkiego . Teraz jestem na końcówce i powiedzcie mi jak to u was było ? Pozdrawiam .

Gość gość
Ja mogę napisać na swoim przykładzie. Tak, moje dziecko też jest nerwowe,płaczliwe i bardzo absorbujące. Ale u mnie dochodzi tkwienie w nieudanym małżeństwie...

Gość gość
U mnie sie sprawdzilo niestety

Gość gość
U mnie się nie sprawdziło. Ja nerwus i płaczek a dzieci o dziwo ostoja spokoju. Żadnego problemu z nimi nie było.

Gość gość
Nie nie sprawdza sie to. Nie rypiesz sie w ciazy bo dziecko bedzie sie onanizowalo pozniej? A moze bedzie skrzywione psychicznie ???

Gość gość
No właśnie dlatego pytam . Bo jeśli po urodzeniu w domu jest hałas to oczywiste że dziecko będzie nerwowe ale w brzuchu .. zastanawiam się jakom cudem miałoby to przejść na malucha ... Przecież już sam porod i "wyciskanie "z siebie dziecka to ogromny stres krzyk bol i nerwy . To co każdy z nas by taki był ?

Gość gość
Ja jestem nerwus i w ciazy bylamnerwowa i moje dzieci do roku nerwusy i placze nieprzespane noce.

Gość gość
U mnie się sprawdziło ale nie wiem czy to tylko przypadek

Gość gość
Ja z natury jestem bardzo spokojna,a ciąże miałam bardzo,bardzo nerwową,moi teściowie mieli wypadek za granicą,teściowa zginęła na miejscu,teść był w śpiączce 3 tyg, też zmarł.Ściągnięcie ciał do Polski,te nerwy,to wszystko...A dziecko bardzo,bardzo spokojne.

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. Oby było tak ze jednak to się nie przekłada .

Gość gość
Mysle ze to loteria albo ogolne usposobienie kobiety a nie ze w ciazy. Poród też nierzadko ma wpływ więc chyba jednoznacznie nie da się powiedzieć.