Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

anomalie z okresem po poronieniu

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny może któraś z Was bardziej się na tym zna i mi pomoże :( 2 miesiące temu poroniłam :((( była to wczesna ciąża, 6tc i nie wymagało to czyszczenia, tak jak lekarz powiedział "samo się wyczyści" i wyglądało to jak obfity okres. Ja normalnie @ mam średnio co 32 dni. Po tym poronieniu następny okres dostałam wcześnie bo w 26 dc. A teraz w drugą stronę - czekałam na okres 39 dni :( Między tym przedostatnim a tym teraz cyklem jest 13 dni różnicy czyli prawie 2 tygodnie. Zaczynam się martwić czy jeszcze mam szanse zajść kiedyś w ciąże ? Czy to jest może jednak normalne po poronieniu i kiedyś się unormuje ? Dziewczyny co myślicie ?

Gość gość
Niestety nikt tutaj nie może pomóc.

Gość gość
Po poronieniu pierwsze miesiaczki mogą być nieregularne. Tak więc w Twoim wypadku te pierwsze dwa okresy nie świadczą o niczym złym. Sytuacja powinna sie unormować po 3-4 cyklach od poronienia. Więc jeśli za 2 miesiące dalej będziesz mieć ten problem skonsultuj się z lekarzem.

Gość gość
Ja po poronieniu też miałam rozregulowane cykle, jednak lekarz powiedział, że to normalne i nie ma powodu do zmartwień :) robiłaś jakieś badania po poronieniu?

Gość gość
Ja po poronieniu też miałam rozregulowane cykle, jednak lekarz powiedział, że to normalne i nie ma powodu do zmartwień :) robiłaś jakieś badania po poronieniu?

Gość gość
Ja też miałam takie poronienie, w czerwcu, potem cykle mi się skróciły, we wrześniu już się unormowaly, w październiku zaszlam w ciążę. Daj sobie czas, po kilku miesiącach na pewno wrócą do normy.

Gość gość
Dziewczyny miałam dokładnie tak jak Wy. Mój gin kazał się obserwować, a gdybym dalej się niepokoiła przyjść i wszystko się sprawdzi ;) Czy Wy korzystałyście z tego urlopu macierzyńskiego i zasiłku pogrzebowego po poronieniu?

Gość gość
Ja korzystałam. Nie byłam w stanie wrócić po stracie do pracy :( U mnie z racji, ze poroniłam w 8tc to musiałam zrobić badanie płci płodu prywatnie w laboratorium genetycznym. Szpital na wczesnym etapie nie jest w stanie podac płci. Bez tego badania nie można ubiegać się o te prawa

Gość gość
Ja korzystałam,choc w pracy były niepochlebne komentarze U mnie był 16tc i płeć była widoczna. Dzis jestem znów w ciazy i juz miałam lekkie plamienie.

Gość gość
U mnie w pracy nikt zaś nie wiedział, że po poronieniu mozna starac sie o urlop macierzynski. Najpierw bylo oczywiscie, ze nie moge, ze glupoty opowiadam, ale jak pokazalam im kodeks pracy i akt umartwego urodzenia, to juz zero problemow

Gość gość
dziękuję dziewczyny za odpowiedzi... Nawet nie wiedziałam o tym, że po poronieniu przysługuje urlop macierzyński, zresztą u mnie to była bardzo wczesna ciąża 6tc, tydzień wcześniej doslownie dowiedziałam się o niej i tylko tyle bylo mi dane się nią cieszyć....

Gość gość
Ale właśnie na tak wczesnym etapie też możesz skorzystać z urlopu po poronieniu :) Poczytaj na tej stronie o tych prawach http://www.poronilam.pl/twoje-prawa-po-poronieniu/, a jakbys czegos nie wiedziala zawsze mozesz napisac do nich na czacie :)