Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trudny kontakt, a wręcz go brak

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich w Nowym Roku i życzę Wam forumowiczom kafeterii zdrowia i szczęścia w 2017! :-) Przechodząc do tematu, mam bardzo słaby kontakt z chrześnicą, a wręcz jest go brak. Kontakt jest nie tyle słaby z dzieczynką, bo ma Ona dopiero zaledwie 15 miesięcy, ale z Jej Rodzicami. Mieszkają Oni ode mnie około 300 km., więc odległość jest duża, ale na Święta i kilka razy do roku poza Świętami zawsze przyjeżdżają w rodzinne strony i jest okazja do spotkania. Początkowo kiedy przyjeżdżali np. na Wielkanoc ja zawsze wychodziłam z inicjatywą sptkania z Nimi, aby zobaczyć dziewczynkę jak rośnie i dać Jej jakiś prezencik. Niestety odpisywali mi, że nie mają teraz czasu i spotkamy się kiedyś, ale terminu nigdy nie podawali. Więc ja już przestałam nalegać na jakiekolwiek spotakania. Prezent na Boże Narodzenie zostawiałm dla dziewczynki 2 tygodnie przed Swiętami u dziadka chrześnicy i miał Jej Go przykazać jak przyjadą na Święta. Oczywiście Matki dziecka nie było nawet stac na to, żeby zadzwonić i podziękować mi lub zaprosić mnie, żebym zobaczyła dziewczynkę. Jednym słowem jestem niewidzialną chrzestną. Co myślicie o tej całej sytuacji? Jak się powinnam zachowyawać w przyszłości?

Gość gość
Dziękuję za życzenia

Gość gość
Moze spróbuj jeszcze kilka razy się skontaktować i umówić z nimi na spotkanie. Jesli nie dojdzie do skutku, to przejdź na kontakt telefoniczny w święta, urodziny dziecka itp. Nie chcą spotkań, to nie. A telefonu raczej nie odrzucą.

Gość gość
Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi :-) w sumie racja, smsa z zyczeniami dla dziecka na Święta, urodziny, imieniny czy też inne okazje nie odrzucą. A jeśli i taki kontakt ze mną jest dla Nich zbyt dużym wysiłkiem, to nasze drogi chyba się rozejdą, bo jak to mówią do Tanga trzeba dwojga, nie tylko w miłości, ale i w życiu i sytuacjach jakie nam codzienność przynosi....