Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z reklamacją rzeczy kupionej przez internet

Polecane posty

Gość gość

witam, 22.12 złożyłem zamówienie paska do spodni z logiem Armaniego. Zamówienie było u gościa który ogłaszał sie na fb jakiś Marco Style miał dużo rzeczy niby to repliki orginałów Ok, złożyłem zamówienie gdzie w prrywatnej wiadomości, napisalem konretnie o jaki pasek chodzi, oraz podałem adres. Wczoraj dostałem kompletnie inny pasek. Co robić? ponieważ gość nie odpusuje na prywatne wiadomości. adres zwrotony na kopercie jest ale osoby które też oszukał pisały że nie przyjął przesyłki spowrotem. Więc co mi zostaje?

Gość gość
" Dodaj, że nie tylko w sieci, ale na ba:doo, co jest wisienką na torcie, do tej kompromitacji."- no i uśmiech na mojej twarzy. W dzisiejszych czasach bardzo bardzo duzo osób poznaje się przez neta, czy to na portalach, czatach, stronkach tematycznych itd. A i na badoo sa normalne osoby, kolezanka tam poznała chłopaka i są już parę lat i są NORMALNI :) więc nie rozumie czemu akurat ten portal ma być kompromitacją, a np. przesiadywanie mężczyzny (czyt, kermita) na damskim portalu kowbojki to to coś chwalebnego. No chyba, ze ty miałeś marne doświadczenia na badoo i stąd u ciebie taka wzgarda. Albo tylko chciałeś dogryźć Bumblowi, bo ten cytat był w odp. do niej.

Gość gość
Jeśli kupiłes to od osoby prywatnej, bo napisał o tym na FB, no to sorry, ale naiwnie dałes sie zrobić i masz nauczkę na przyszłość. a jeśli przez np. allegro, to masz prawo zgodnie z przepisami konsumenta na wymianę lub zwrot do 14 dni. Albo złóż skarge do moderaci, zablokuja mu konto i kase ściągną/

Gość gość
Facet ma cię w d_pie, bo handel podróbami jest NIELEGALNY. Świadomie chciałeś kupić podróbę, więc również podlegasz odpowiedzialności karnej. Równie dobrze możesz dochodzić swoich praw od złodzieja, za to że ukradł dla ciebie niewłaściwą rzecz :P. W przypadku zgłoszenia sprawy na policję, facet będzie wmawiał, że chciał przesłać ci normalny pasek, a ty domagałeś się nielegalnej podróby.

Gość gość
Dlatego wlasnie nie kupuje się u byle jakich sprzedawczykow. Polecam stronę łap oszusta na fb i następne zakupy w sprawdzonym sklepie www.dobre-repliki.pl Masz dobre ceny do tego świetna jakosc i zawsze darmowa wysyłkę . Pozdro!!!