Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozszerzanie diety po 6mc przy karmienie piersia

Polecane posty

Gość gość

napiszcie prosze drogie mamy jak rozszerzalyscie diete waszym maluchom tak łopatologicznie. przez ile dni szla marchewka, co po niej, kiedy dwa warzywa na raz? do czego dodawalyscie kaszke manne (gluten) jesli karmilyscie piersia a nie chcialyscie odciagac mleka swojego? nie wiem czy mala sie najada czy w zwiazku z jej wiekiem ma wieksze zapotrzebowanie na mleko ale mam wraze ie ze mniej mleka mi sie produkuje. ona mocno ssie brodawki, ktore sa pewnie puste i mam spory bol sutkow

Gość gość
Nie ma jednej stalej tabelki dla wszystkich dzieci. Sama musisz obserwowoac i uczyc sie na bledach. jak dobrze poszukasz w necie to znajdziesz bardzo rozne tabelki. Ja glownie opieralam sie na tej z instytutu matki i dziecka, ale tez nie dokladnie. dosc szybko zaczelam dawac malej pietruszke, koperek itp, bo wtedy zdecydowanie chetniej jadla. Tak ogolnie gluten to dopiero po 8 mcu, ja kaszke doawalam do zupy, czyli bez mleka. Mocne ssanie moze byc zwiazane z wychodzeniem zabkow, moja tak miala, wiec sie nie stresuj, ze sie dziecko nie najada.

Gość gość
Jak bola cie sutki i kp zrobilo sie nieprzyjemne to idz do lekarza, moze to grzybica sutkow? Na tym etapie kp nie moze byc bolesne. A mleko masz, produkujesz tyle ile dziecko potrzebuje bo przeciez powietrzem nie zyje. Wprowadzasz jedno warzywo przez kilka dni, obserwujesz. Jak wszystko ok wprowadzasz nastepne. Potem miesko, proste zupki z kilku warzyw, kasze. Kaszki robilam na wodzie.