Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomoc WOŚPU to tylko 0,002 procent w stosunku do budżetu NFZ oraz Caritas

Polecane posty

Gość gość

NFZ ma budżet 715 razy większy niż to co oferuje WOŚP. Caritas pomaga miliardami złotych bo prowadzi zbiórki całoroczne od katolików. Prawdziwą pomoc udziela się po cichu a nie trąbi cały tydzień w połowie mediów. Lewactwo i tak myśli że dokonuje czegoś wielkiego, dla nich nie liczą się fakty i matematyka tylko "efekty specjalne" Cześć Siema Będzie się działo!!!

Gość gość
Popraw beret bo Ci się na oczy nasunął.

Gość gość
niestety nikt w Polsce nie ma odwagi przyznać, że Owsiak to cwaniak i zlodziej. Stworzył sobie źródło zarobku. Z czego on żyje? z waszych pieniążków haha ma apartament i fury. I jego żona pensyjkę i w sumie 3 firmy fo których wyprowadza kasę. oj naiwniaczki bulcie dalej kasę haahahahahhaha

Gość gość
Żenujące to.

Gość gość
A możesz podać szczegóły? Jaki apartament, jakie fury, ile wyprowadza kasy z fundacji? Bo tak, to wygląda jakbyś zwyczajnie oczerniał człowieka.

Gość gość
NFZ to kasa z podatków, łaski nie robią ponadto jest wiele kontrowersji z refundowaniem leczenia i leków wystarczy popatrzeć na zadłużenia szpitali i afery które co jakiś czas pokazują nieudolność i patologie NFZ-tu pomijam już fakt ile kasy przeznaczano na budynki NFZ sporo kasy idzie na utrzymanie tej biurokratycznej patologii co do Caritasu to nigdy nie słyszałem aby Caritas kupował sprzęt do szpitali i doposażał np. oddziały lub sale operacyjne dużo się słyszy o zbiórkach, mało o pomocy, a to błąd Owsiaka każdy krytykuje, zwłaszcza Kościół, dziwi mnie to bardzo obecny rząd też nie popiera skoro w tym roku transmisje przeprowadzał TVN bardzo ubolewam nad tym, że w dzisiejszych czasach ludzie sami muszą się organizować i zbierać pieniądze na to co im się należy od państwa czy nie widzicie patologii obecnej sytuacji? tu nie chodzi o to kto zbiera i na co tu chodzi o to, że płacimy gigantyczne podatki, a i tak nic z tego nie wynika szpitale maja kłopoty drogi gdyby nie dotacje unijne były by w opłakanym stanie tak samo kanalizacje miejskie - powstawały tylko dzięki dotacjom małe firmy istnieją dzięki dotacjom i kredytom dziś już mało co się opłaca w tym kraju karmi się nas tylko wizją tanich kredytów ostatnio rozglądam się za motocyklem i porównałem ceny w Niemczech z cenami naszego rynku - dotarło do mnie, że taki Niemiec w 3 miesiące zarobi tyle co ja przez cały rok czyli on w rok czasu zarobi tyle co ja przez 3 lata nigdy tez nie słyszałem by ktoś w Niemczech narzekał na służbę zdrowia Niemcy weekend zaczynają już w piątek po godzinie 15 już niemal każdy ma wolne, a nas nawet już w niedziele ganiaja do roboty i mimo tego lepiej im się wiedzie od nas, na wszystko ich stać i nie musi taki Owsiak czy też inne instytucje wspierać to co powinno bez problemu sfinansować Państwo taka dyskusja o Owsiaku ma nam tylko zamydlić oczy i skłócić Naród to smutne i płytkie

Gość gość
poszukaj sobie sam, ja nie mam czasu na bzdury. Oglądacie tv i myślicie ze owsiak to Bóg. Zainteresuj się i poczytaj

Gość gość
Czyli przedstawiłes poważne oskarżenia wobec faceta, ale dowody mam znaleźć sam? Wstrętny oszczerca :o

Gość gość
Boze jacy ludzie sa podli. Jeśli was pomoc nie dotknie to bojkotujecie. Wszystkie dzieci z mojej rodziny urodzone w ostatnich czasach mialy badany sluch dzieki sprzetowi zakupionemu przez owsiaka. Lezaly w inkubatorach z serduszkiem. Nawet jesli owsiak bierze czesc kasy dla siebie to normalne wazne ze z czesci pomaga i ta pomoc widac. Jesli daje na Woodstock to tez dobrze bo tam jezdza ludzie ktorzy tez otrzymuja tam pomoc. Przeprowadza sie wyklady, badania itp.

Gość gość
oskarżenia hahaha to sa fakty. Ma apartament 120 metrów za czyje pieniądze? może pracują w biedronce na kasie? Nie. Otóż z Twoic pieniążków

Gość gość
No rzeczywiscie, ma mieszkanie 115 metrow kupione na kredyt, wielka mi przewala :D Osiagnij cos w zyciu to przekonasz sie, ze to nie jest zaden wielki luksus.

Gość gość
Ale co w tym złego że jakiś ułamek tej kasy bierze dla siebie??? Nie rozumiem tego. Za coś musi żyć i sie utrzymywac. Ważne że dużą część kasy oddaje na potrzebny sprzęt i są tego efekty. Bez tej akcji ani on by nie miał ani szpitale.

Gość desi pani
Jakies potwierdzenie tych slow? Bo wiesz klepac p*****ly to kazdy potrafi, a ty nie umiesz udowodnic swoich slow kretynie...

Gość gość
Bo wszyscy prawicowcy pracuja za darmo ;)

Gość gość
czyli to co wypisalas autorko tylko pokazuje jak pieniadze na nfz sa marnowane, a Caritas jak odprowadza wiekszosc do watykanu a nie pomaga :O tragedia :O

Gość gość
Niech bierze nawet 5 mln dla siebie ale z akcji jest 60 mln wiec 55 mln idzie na potrzebny sprzet.

Gość gość
I dodatkowo powiem wam wszystkim przeciwnikom WOŚP - jak bedziecie mieli dziecko i będzie leżało w inkubatorze z serduszkiem to każcie je wyciągnąć niech leży na podłodze.

Gość gość
Prawaki od lat przeswietlaja Owsiaka. Gdyby facet krecil lody juz dawno by go zakrzyczeli. A tak moga go tylko kopac po kostkach, albo anonimowo obrzucac gownem. Swoja droga, co im to przeszkadza?

Gość gość
Jeśli człowiek nie korzysta z pomocy WOŚP to jest przeciwny. Gdy nagle korzysta to mu sie odmienia.

Gość gość
dziecko z inkubatora na ziemie? walnij się w łeb... to ty nie chodź do szpitali bo są z nfzu niech wośp sobie wybuduje szpitale a nie wsadza sprzęt do publicznych. Co za durnoty umysłowe rzucają takie pomysły?

Gość gość
gość dziś dziecko z inkubatora na ziemie? walnij się w łeb... to ty nie chodź do szpitali bo są z nfzu niech wośp sobie wybuduje szpitale a nie wsadza sprzęt do publicznych. Co za durnoty umysłowe rzucają takie pomysły? Sprzęty w szpitalach publicznych z serduszkiem są sponsorowane przez WOŚP. Jeśli jesteś przeciwnikiem i bojkotujesz WOŚP to czemu twoje dziecko ma korzystać z pomocy leżąc w tym inkubatorze. Niech leży w inkubatorze z NFZ czy caritasu

Gość gość
NFZ laski nie robi, a Caritasu jakos nikt przyzwoity nie krytykuje, chociaz zdarzaja sie tam ostre defraudacje. Zatem dlaczego wszyscy pisowcy krytykuja i opluwaja WOSP? Nie wystarczy nie dawac kasy i przejsc obojetnie?

Gość gość
Zatem dlaczego wszyscy pisowcy krytykuja i opluwaja WOSP? Nie wystarczy nie dawac kasy i przejsc obojetnie?] no nie, bo przeciez to prawa polska katolicka! obojetnie to sie nie godzi! trzeba czlowieka zg niesc, wdeptac w ziemie i posypac wapnem by nic nie wyroslo! :O

Gość gość
Dlaczego? Syn milicjanta założył fundację, i nie potrafi rozliczyć się z faktur. Proszę czytać o przebojach sądowych z Matką Kurką. A Woodstock to kolejna sprawka tego pana- pijaństwo, narkotyki, rozpusta i pranie mozgòw mlodym ludziom.

Gość gość
Chciałam widać adres, ale uznano mi to za spam. Czytajcie wszystkie artykuły MK. kontrowersje (kropka)n/e/t bez ukośników

Gość gość
gość dziś Dlaczego? Syn milicjanta założył fundację, i nie potrafi rozliczyć się z faktur. Proszę czytać o przebojach sądowych z Matką Kurką. A Woodstock to kolejna sprawka tego pana- pijaństwo, narkotyki, rozpusta i pranie mozgòw mlodym ludziom. Nie popieram Woodstocku bo to nie dla mnie impreza. Nie moja muzyka i ludzie. Tylko że nie wiem czy wiesz ale są tam prowadzone wykłady, badania darmowe na HIV itp. To też przyczynia sie do dobra

Gość gość
gość dziś Dlaczego? Syn milicjanta założył fundację, i nie potrafi rozliczyć się z faktur. Proszę czytać o przebojach sądowych z Matką Kurką. A Woodstock to kolejna sprawka tego pana- pijaństwo, narkotyki, rozpusta i pranie mozgòw mlodym ludziom.----dokladnie!!! popieram!!! zwlaszcza ten kawalek ziemi nalezacy do Przystanka Jezus ktory sie Woodstocku uczepil od samego poczatku!!!!

Gość gość
Drobny szczegół-matka kurka to czlowiek skazany prawomocnymi wyrokami za pomówienia :)