Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę to zjeść? Dwa razy mrożone

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że nie można dwa razy mrozić mięsa, bo grozi to zatruciem. Ale co jeśli rozmroziłam kawał mięsa mielonego, przygotowałam z tego sos do spaghetti i gotowy sos zamroziłam? Czy po rozmrożeniu nie będzie się nadawał do zjedzenia? Czy to również będzie groziło zatruciem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie ryzykowałabym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja tak robilam np.z rozmrożonego miesa gotowałambigos i zawsze trochę sobie tego bigosu zamrażałam,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Można bez problemu i nic się nie stanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Spokojnie,nic się nie stanie.Zawsze jak odmrazam to podgrzewam do wysokiej temp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nic się nie stanie. Ja też tak zrobiłam, nawet kilka razy. Kupiłam mięso mielone, nie miałam czasu się nim zająć, więc zamroziłam to mięso. Za pół roku użyłam do sosu do spaghetti, ten sos częściowo też trafił do zamrażalnika. Potem za jakiś czas ta reszta sosu została rozmrożona i zjedzona, nikt się nie zatruł. Tak też robię z bigosem, moja rodzina żyje ☺

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×