Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam ktora pobiera alimienty z funduszu

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj dostalam wezwanie na policje jako swiadek w sprawie alimentow na dziecko.O co pytaja?

Gość gość
o to kto jest ojcem

Gość gość
nie placi alimentow wiec pobieram z funduszu.

Gość gość
Pewnie sama nie wie kto jest ojcem

Gość gość
Też kiedyś dostałam takie wezwanie. Ponieważ teraz alimenty płaci Ci Państwo to sprawa została zgłoszona na policję i ścigają takiego alimenciarza. Będą Cię pytać o okoliczności Waszego rozstania i czy dziecko ma kontakt z ojcem, czy znasz jego miejsce zamieszkania. Nie martw się ... zadadzą kilka pytań i na tym skończy się przesłuchanie. Mi policjant powiedział żebym się przygotowała na to, że takie wezwanie będzie przychodziło raz w roku ... ale jakoś od 2 lat mnie nie wezwali. Jako ciekawostkę napiszę Ci, że kiedy chciałam sama zgłosić byłego partnera na policję za niepłacenie alimentów to powiedziano mi wprost, że mam takie prawo, ale i tak pewnie postępowanie zostanie umorzone. A jeśli zgłosiło to Państwo to zaraz zabierają się do roboty :/

Gość gość
nie placi mi od 3 lat.Od 2,5 roku pobieram z funduszu i dopiero teraz dostalam wezwanie.Byly prawdobodobnie przebywa za granica.Tam poznal panne i z nia ma dziecko. A dlaczego nikt go nieszuka.Napewno gdzies jest po nim slad.Odpowiedniki polskich urzedow.Jak mops, urzad pracy, zus, urzad skarbowy. Ale jak rozmawialam kiedys z prawnikiem to sama doradzila mi ze lepiej zlozyc papiery do komornika a potem do mopsu.Niz skladac do sadu okregowego.Bo to moze trwac dosc dlugo nawet rok.A nie ma gwarancji ze dostane od niego alimenty.

Gość gość
fundusz winien byc zlikwidowany bo to są pieniądze podatników, robi się dziecko z porządnym chłopem a nie rozkłada sie nożyska byle komu

Gość gość
ja tez podatki place. a oni powinni szukac i sciagac od dluznika kase.

Gość gość
oni mają szukać a ty masz jak dawałaś to się nie zastanawiałaś, dobre, twoje dziecko i powinien być to tylko i wyłącznie twój problem

Gość gość
Do tej swini powyzej: A ty jak zachorujesz to tez powinnas zaplacic za cale leczenie w szpitalu z wlasnej kieszeni bo ja nie chce na to dawac z moich podatkow!!!