Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedoczynnosc Tarczycy i owłosienie

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 16 lat i jakoś rok temu wykryto u mnie niedoczynność tarczycy (ma ją także moja mama i jej 3 siostry oraz ich mama). Natomiast ja jako jedyna z calej kobiecej części rodziny, czy to od mamy czy od strony taty, mam owłosienie godne prawdziwego 30 latka, wszystko byłoby fajnie gdybym była mężczyzną, ale staje się to koszmarem gdy dotyka kobiety. A może teraz opisze mój problem; co prawda jestem dosyć ciemną brunetką, ale wiele moich rowiesniczek które mają włosy ciemniejsze odemnie nie mają tego problemu (lub mają ciemniejsze włosy na rękach) a ja dosyć że włosy na ciele( oprócz głowy) mam czarne jak smoła to na dodatek są strasznie długie. Zaczynając od nóg: z nimi to jest koszmar nawet jak ogole nogi to odrazu po ogoleniu widać czarne kropki pod skóra ( dodatkowo włosy na nogach są strasznie twarde) gole je, uzywalam kremów do depilacji (które nie działały) oraz kilka razy depilowalam depilatorem( co zajmowało mi 2 dni na jedną nogę, bo włosy są gęste i mocno się trzymają przez co bardzo bolalo) na udach są natomiast cieńsze, włosy łonowe po prostu wyrastają już na udach i nie mam do nich siły, włosy na pupie są troche jaśniejsze ale nadal bardzo widoczne i długie, na brzuchu widoczny jest pasek od włosów lonowych do miejca pomiędzy piersiami, wokół brodawek również są długie włosy i dosyć gęste, na piersiach są również widoczne i pomiedzy nimi, co do pleców to jest podobnie jak na brzuchu( pasek od pupy do karku i wszędzie krótsze włoski) dosłownie od stóp do szyi jestem cała obrośnieta , nie ma miejsca które byłoby gładkie, na szyi włosów nie mam prawie wcale, twarz to jest tragedia, mam widoczne włosy na czole, na brodzie gęstsze i ciemniejsze i na policzkach ( nawet pod oczami) nawet na nosie włosy są widoczne, mam również wąsik(czarny i twardy,ktory wyrywam peseta) i oczywiście baczki ktore łączą się prawie z brodą również czarne, A włosy na rękach wchodzą nawet na dłonie i kończą się dopiero na pachach, i potem są trochę rzadsze, zapomnialam wspomnieć że na stopach również mam czarne twarde włosy. I odrazu odpowiem że nie depilowalam włosów nigdzie poza nogami i dłońmi, reszte staram się rozjaśniac i wyrywać chociaż szybko wracają do poprzedniego stanu, w szkole coraz częściej słyszę docinki i po prostu coraz gorzej sobie już z nimi radze, mój lekarz endokrynolog robił mi badania i nic nie wykazały powiedział - taka twoja uroda. Miałam robione również usg. Czy ktoś z was miał podobny problemy i było to związane np z tarczyca? Nie stać mnie żeby jeździć i szukać na marne.

Gość gość
Zmień lekarza