Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wydajecie średnio na wyżywienie?

Polecane posty

Gość gość

i na rachunki? Moje rachunki to średnio, wraz z kredytem na mieszkaniu: 1000-1200 zł. Z 2000, które zarabiam czasem mi brakuje, aby utrzymać siebie, dziecko...wystarczy kupić w danym miesiącu artykuły chemiczne (do prania i sprzątania) i trzeba kombinować kanapkami, aby przeżyć. Czy wy też?

Gość gość
jedzenie jest tak drogie, że głowa mała...cóż to jest 100 zł? a z drugiej strony, gdyby go nie było? - ciemna rozpacz

Gość gość
Nie jestem lekarzem, zarabiam 15 000, dom od rodziców, auto też

Gość gość
Jestem kawalerem, na jedzenie 4000, odkładam 6000 na miesiąc

Gość gość
zależy kto jak się żywi, ale te ok. 1000 zł to jest minimum, jeśli chce mieć się ze 2, 3 razy w tygodniu obiad

Gość gość
nigdy nikomu nie zazdrościłam, ale tobie, który zarabiasz 15000....Boże, mi tylko pomarzyć...

Gość gość
codziennie obiad na stołówce studenckiej po 12zł, na życie wydaję jakieś 450-500zł miesięcznie, jem 5x dziennie i zapewniam, że nie mało... jestem facetem, który uprawia dużo sportu i dużo potrzebuje zjeść

Gość gość
15:24 bardzo skromny obiad

Gość gość
Zarabiam 15 000, ale uwierz mi, że jestem nieszczęśliwy w życiu, więc nie wiem kto ma lepiej

Gość gość
gość dziś na kafe wszyscy zarabiają powyżej 10000, niektórzy nawet powyżej 200000.

Gość gość
15:27 a niby w jaki sposób?

Gość Prezydent Obama
gość dziś napisać można wszystko

Gość gość
Podstawa 3900 Szpital, przychodnia 2100, prywatny gabinet jakieś 2000 tygodniowo, biorę dyżur lub 2 po 1000 zł, to tak się zarabia, ale życia nie ma

Gość gość
Moi koledzy lekarze zarabiają podobnie, także nie rozumiem zdziwienia...

Gość gość
u nas rachunki 1800zł, jedzenie+chemia 1500zł, więc 2700zł zostaje na ciuchy czy rozrywki.

Gość gość
Ja zarabiam 3000-3200, zależy od wysokości premii w danym miesiącu. Koszty stałe (wynajem, rachunki, dojazd do pracy) to 1000 zł. Kolejny tysiąc odkładam na osobne konto. To co mi zostanie (tysiąc z kawałkiem) idzie mi na jedzenie, kosmetyki, ubrania i przyjemności typu kino, kawiarnia. Dla mnie to tak akurat. Żyję na przeciętnym poziomie, jestem z natury oszczędna, ale nie muszę sobie odmawiać i wyliczać każde 10 zł, a jeszcze sobie coś odłożę. Jestem panną, nie mam dzieci, mieszkam w stolicy.

Gość gość
wychodzi na to, że samotne matki wychowujące dziecko/dzieci po prostu żyją w nędzy! i gdzie to Państwo? bo jak 500+ się nie należy, to, co zrobić?

Gość gość
gość dziś Zarabiam 15 000, ale uwierz mi, że jestem nieszczęśliwy w życiu, więc nie wiem kto ma lepiej. Dlaczego jesteś nieszczęśliwy? Co lub kogo brakuje Ci do pełni szczęścia? Dlaczego nie możesz tego osiągnąć skoro masz kasę?

Gość gość
A mówią, że kobiety lecą na takich co dobrze zarabiają i na lekarzy ogólnie, a ja jestem taki nieśmiały, że odpycham każdą. No nic, kto ma szczęście w finansach nie ma w miłości.

Gość gość
To dobrze, że jesteś nieśmiały. Przynajmniej masz święty spokój z kobietami. Bo czy mieć kobietę to takie szczęście?

Gość gość
Mieć źle, ale nie mieć jeszcze gorzej, tak bym to podsumował..

Gość gość
to właśnie źle, bo pewnie myślisz, że wszystkie lecą na kasę...biednej nie weźmiesz a na równi lub mniej bogatą, trudno ci znaleźć i tu jest pies pogrzebany

Gość gość
Ja nie jestem bogaty, klasa średnia.

Gość gość
Ja zarabiam ok. 2000 i aby przeżyć (rachunki i wyżywienie), spełnić choć w małym stopniu oczekiwania dziecka....cóż będę kłamać - powiem po prostu: nie wystarcza mi...muszę kombinować, żeby przeżyć...

Gość gość
2000 to mniej niż 500 euro, granicą nędzy w Niemczech jest 900 euro, ceny te same

Gość gość
Pomyśl logicznie po co Ci kobieta? Zarabiasz dużo stać Cię na to by kupić sobie gotowe obiady, pranie zanosisz do prali, do sprzątania wynajmujesz firmę, chcesz kobietę to możesz mieć za pieniądze w każdej chwili. A jakie masz dodatkowe zyski ? Mieszkasz sam całą przestrzeń masz dla siebie, nikt nie wtrąca się do Twoich decyzji, nikt Ci nie brudzi, jesteś sam panem dla siebie. Nikt nie wydaje Twoich zarobionych przez Ciebie pieniędzy. Same korzyści i jesteś super szczęśliwy. Nie biadol, że jesteś nieszczęśliwy bo kłamiesz.

Gość gość
15:58 nie Ty jedna. Robi tak masa ludzi w Polsce.

Gość gość
A uczuć wyższych to nie mam, przytulić się, za pieniądze to co innego.

Gość gość
Wierzysz w miłość? Ile Ty masz lat?

Gość gość
16:15, jakiej płci jesteś