Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bagaż podreczny, co można zabrac

Polecane posty

Gość gość

Mam wykupiony tylko bagaż podręczny, w który spajuje roznwiez córkę 6mc. Pytanie brzmi, jak wyglada przewóz np kremu do pupy, bo pisze że płyny do 100ml w opakowaniu przezroczystym najlepiej ale jakoś nie widzi mi się przekładania kremy do takiego pojemnika. Myślicie, że będę mogła wziąć katarek (aspirator)? Poza tym chciałabym wziąć trochę mleka w proszku, bo jadę w sobotę, a w niedzielę sklepy są zamknięte (Niemcy), osoby które są na miejscu nie znają się kompletnie na kupnie mleka. Poza tym, trzecia bardzo bagaże na lotnisku? Chciałabym wziąć trochę wędlin i kiełbasę pakowane próżniowo oczywiście (rodzina w Niemczech bardzo chce, bo tak z wędlinami bieda), a nie chcę żeby mi wszystko wyciągali na taśmę, przy innych ludziach. Dodam, że lecę Wizzair.

Gość gość
To trzeba bylo wykupic normalny bagaz. Wszystko w opakowaniach powyzej 100 ml ci zabiora i wyrzuca. Co do wedlin? Moga sie przyczepisc i tez ci wszystko zabrac, zalezy na kogo trafisz. Mleko w proszku spokojnie mozesz brac. A tak swoja droga, lecisz z dzieckiem i tylko jednym bagazem podrecznym? Co ty tam wezmiesz? A jeszcze chcesz ciezkie wedliny brac? hehe...oj, chyba nigdy nie lecialas samolotem...

Gość karramba123
Powaznie masz wykupiony tylko jeden bagaz podreczny? I chcesz sie zapakowac z dzieckiem i jeszcze wedliny? Przeciez mozesz zabrac tylko 10 kg? Dokup jeszcze bagaz rejestrowany, bo inaczej sie nie zabierzesz ani z tymi kielbasam, ani kremami dla dziecka.

Gość gość
Lecę jeszcze z partnerem i dwie duże torby w zupełności nam wystarcza. Nie jadę tam na miesiąc tylko tydzień. Pytałam co mogę zapakować osób, które doświadczenie mają, a nie czy się zmeiszcze w torbę :) nie muszę mieć na każdy dzień innego kompletu ubrań. Kosmetyki i reszta jest na miejscu. Nic innego poza kremem do pupy i paczki chusteczek nie biorę. No może parę pampersów na czas lotu. Jedynie chodzi mi o ten krem, czy taki w tubce do 100ml mam ale nieprzeczyty przejdzie.

Gość gość
no to pisz wporzadnie. bo napisalas ze masz wykupiony tylko podreczny. Spokojnie krem do 100 ml mozesz wziac i nie szkodzi, ze w org. opakowaniu. Wedliny nadacie na bagaz i tez nie bedzie problemu. Oczywiscie jesli was wytypuja do kontroli, to tak czy inaczej bedziesz musiala wszystko z walizki wyjac, ale to rzadko sie zdaza.

Gość gość
Nie lecialam Wizzarem ale Ryanairem i do 100ml płyny maści kremy zapakowane w przezroczysta folie.Taki nakaz chyba jasny.Wozilam kiełbasy nawet bigos i kaszanke , filety z kurczaka i kontrola ok.

Gość gość
Dziewczyny, pytanie mam do was, bo wy oblatane, a ja zielona i ze wsi. Lecę do DE, firma mnie wysyła na szkolenie i boję się strasznie. Jak zrobię sobie odprawę on-line, to gdzie mam się udać najpierw, jak przyjadę na lotnisko, co muszę zrobić? Tylko plis nie piszcie, że do kibla albo zadzwonić do przyjaciela:O

Gość gość
Normalnie musisz wydrukować kart pokładowa i zgłosić się max 30min przed wylotem do odprawy na lotnisku. Na terminalu będziesz miała wszystko napisane. Przy każdej bramce pisze na jaki lot jest odprawa. Pokazujesz kartę pokładowa, bagaż (chyba że masz większy to musisz się zgłosić wcześniej) i idziesz do poczekalni. Tam już będziesz wiedziała co robić ;)

Gość gość
Czyli krem muszę zapakować, a no taki worek typu ZIP, do zywnowci z zamkiem może być?

Gość gość
jesli masz np kilka tubek to do torebki, jak tylko jeden to wlozysz poprostu do koszyczka na tasmie....

Gość gość
Nie no biorę jeden oczywiście, tak co by mi na tydzień starczyl