Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8latek zafascynowany religią pomocy

Polecane posty

Gość gość

Szukam pomocy Mój 8-letni syn chodzi na lekcje religii jak wszyscy w jego klasie. Jesteśmy wierzącą rodziną, przynam szczerze, że praktykującą, ale nie co tydzień... Chodzimy do kościoła średnio 2 niedziele w miesiącu, w domu mało rozmawiamy o Bogu, raczej przy omawianiu lekcji religii, mąż modli się co wieczór (Ojcze Nasz i Zdrowaś) ale syn nie zawsze t owidzi bo już najczęściej śpi. Od początku roku szkolnego moj syn jest zafascynowany religią. Nie tak, żeby siedzieć w kościele, ale wypożycza książki z biblioteki dotyczące wiary, chciał byśmy mu kupili biblię dla dzieci - ok, ma fazę jak na dinozaury i pojazdy wojenne jakiś czas temu. Do teraz nie widziałam w tym niczego złego, ale to, co wyprawia teraz jest przesadą i nie potrafię mu przetłumaczyć, że jego zachowanie jest złe. Doszło do tego, że jestem wzywana do szkoły co chwilę. Zrobił krzyż z patyków i chodzi z nim po szkole "nawracając niewiernych uczniów", wykradł mi wodę święconą używaną co roku na przyjęcie księdza po kolędzie i ją wypił w szkole przy kolegach jako "akt oczyszczenia", nie mogę go zostawić na 10 minut samego w domu bo zapala świeczki, pani wychowawczyni napyskował, jak omawiali ewolucję i padło określenie,że człowiek pochodzi od małpy... ("może pani pochodzi od małpy bo jest pani głupia, ja pochodzę od Boga")... Nie wiem co robić, chciał być ministrantem i mu zabroniliśmy, odciągamy go od religii ale już nawet na basen nie chce iść bo woli siedzieć z nosem w książkach o religii albo czytać... litanie... Komentarze obraźliwe na temat religii darujcie sobie. Proszę o poważne rady, bo sobie nie radzę.

Gość gość
10/10 :D🖐️

jakiś strasznie rozgarnięty ten twój 8 latek - uczy się o ewolucji , czyta - podejrzewam że biegle - książki o religii .... masz w ogóle dzieci ?

Gość gość
8latkowie nie ucza sie jeszcze o ewolucji, nie ma tego w programie az do gimnazjum. 1/10 na zachete.

Gość gość
Nawraca niewiernych uczniów? :D Weź go na islam nakieruj, tam to jest w modzie :D A tak poważnie, to prowo czy nie,ale z takich dzieci wyrastają niebezpieczni fanatycy.

Gość gość
Ciekawe prowo 3/10

Gość gość
Zawsze mnie zastanawia jak im się chce tak tworzyć takie wypociny na pół ekranu.