Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oszaleje... ból brzucha u dziecka już nie wiem co robic

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś czasu boli brzuch mojego 5,5 łatka szczególnie po jedzeniu. Syn był sprawdzony przez chirurga, miał testy alergiczne był odrobaczany... zauważyłam ze syn najbardziej się skarży na bol po mleku . Odstawiłam na dwa tygodni byłw miarę spokoj wczoraj i przed wczoraj dostał mleko i od wczoraj jest tak słaby nic mu się nie chce o nie chce też jeść... nie wiem już u jakiego lekarza mam szukać pomocy. Syn jest już tak uprzedzony ze nie chce jeść bo boi sie bolu brzucha i wymiotow :(

Gość gość
Dodam też ze syn ma zaparcia

Gość gość
Do gastrologa

Gość gość
Zastosuj herbatki ziołowe, do słodzenia użyj miodu.Trochę to dziecku pomoże. Jak nie może pic mleka krowiego to daj mu sojowe Ugotuj mu na nim kakao lub budyń z sokiem.Tak postępowałam z moja wnuczką.Brzuszek przestał boleć, chociaż synowa tez obleciała wszystkich lekarzy a w końcu zastosowała babcine metody i pomogło.

Gość gość
Może nie trawi laktozy??

Gość gość
Najprawdopodobniej jest uczulony/nadwrazliwy/ma nietolerancje - to 3 rozne rzeczy ,na bialko mleka krowiego beta-laktoglobuline. Te bialko uczula najczesciej, a wystepuje tez w miesie.. Skoro widzisz poprawe po odstawieniu mleka , to nie wracaj do niego ! Mozesz sprobowac z twarogiem czy maslanka, kefirem ( bogate zrodla wapnia ), a na bialko kazeine uczulenie zdarza sie rzadziej.. NIE DAWAJ DZIECKU MLEKA SOJOWEGO ! Jeszcze chlopcu.. Wiesz chyba, ze soja to czyste GMO i ze sa w niej fitochormony zenskie ? Z Soi produkuje sie suplementy na menopauze.. Akurat to potrzebne dziecku.. Jakie testy alergiczne robilas synowi ? Robilas pokarmowe z rozpisaniem poszczegolnyh bialek mleka ? Warto sprawdzic jakie konkretnie bialko stwarza problem i co trzeba wykluczyc z diety, a co syn moze jesc. To moze tez byc bialko jajka, miod to tez alergen ! Moje dzieci maja taki problem jak twoj syn. Nie bede sie tu rozpisywac, napisze jedynie, ze pily do 5 roku zycia mleko typu ryzowe/owsiane/migdalowe , krowiego czy koziego nie mogly. Ale kefir juz tak, twarog bez problemu. Jak produktow bialkowych bylo za duzo w diecie, syna bola brzuch, a corka wysypywalo na twarzy.. Dzis pija mleko krowie, ale sporadycznie, przetwory jedza normalnie, lecz bol brzucha powraca zawsze gdy jest tego za duzo.

Gość leika7
Ciężko jest mi określić co to może być.. to internet, Ty możesz źle coś opisać etc. Przeczytaj sobie artykuł http://123madrzyrodzice.pl/bole-brzucha-u-dzieci/ , tutaj kilka "propozycji" na to czemu twoje dziecko może narzekać na bóle. Mam nadzieję, że tego typu artykuł Ci troszkę pomoże, jak dla mnie jest bardzo merytoryczny :)