Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mojemu synowi nie zsuwa sie napletek

Polecane posty

Gość gość

a ma już 6 lat. Bylam niedawno u pediatry do szczepienia i lekarka była bardzo zdziwona , ze nie odsuwa mu się ten napletek. Powiedziala, ze musze isc z dzieckiem do urologa lub chirurga dziecięcego i on zdecyduje co zrobić ( albo sam zlapie i nasile odsunie ta skore albo zrobi to chirurgicznie ze znieczuleniem) Ja się sama zastanawim co zrobić bo maz mi mwoil, ze jemu się zsunal jak się pierwszy raz masturbowal ;)

Gość gość
No niestety ale do 3 roku życia żołądź powinna być już ładnie opłukana z mazi która się tam cały czas od życia płodowego zbiera a w niej złuszczone komórki nabłonka, bakterie , mocz. Często z powodu sklejonego napletka robi się tam stan zapalny, czasem pojawia się ropa. Skoro twój mąż w dobrym stanie się uchował bez żadnych dolegliwości to miał szczęście ale też niezły bagaż brudu pod skórką. Pójdź do tego urologa , na nic nie musisz się zgadzać, zapytaj o maść sterydową. Mój syn ma 2,5 roku i każą czekać do końca drugiego roku życia czyli jeszcze pół roku a napletek zsuwa się do połowy póki co ale nic na siłę nie robimy bo nie wolno.

Gość gość
ale nie zsuwa się, bo jest przyklejony? Czy za wąski? Najpierw możecie spróbować z maścią sterydową - diprogenta bodajże, jest na receptę. I codziennie smarowac, delikatnie, powoli może sie odsunie po miesiącu, dwóch. Nic na siłę, bo skóra popeka i się zrobią zrosty! Swoją drogą to dziwne, że na bilansie 2 i 4latka nie sprawdzali i nie radzili co dalej. Jeśli chcesz iść do uro;oga z synkiem, to znajdź naprawdę dobrego, bo trafiają się rzeźnicy i dziecko będzie miało uraz do końca życia.

Gość gość
no wlasnie pediatra cos tam powiedziała , ze napletek się nie zsuwa i tyle. Koniec tematu. Moim zdaniem nie jest przyklejony tylko ma waski otor przez który pracie nie może wyjść na wierzch :( Nie wiem co robic bo w necie tez niektórzy pisza żeby nic nie robic.

Gość gość
Moj ma 2.7 msc i jak sie dotyka,to mu staje,ale nic nie wyskakuje,tak jak u mezczyzn.Zakryty caly

Gość gość
Ja bym to zostawiła jednak lekarzowi. Urolog wie co zrobić. Moze da najpierw maść. Mojemu mężowi lekarz sam ściągał napletek jak miał kilka lat.

Gość gość
W ciepłej kąpieli codziennie po troszkę delikatnie naciągnąć niedużo ale codziennie troszeczkę. Chodź by ta skórka się trosobę odciagnela. Ale nic na siłę. Może po kilku tygodniach odpuści powodzenia

Gość gość
Być może to stulejka, dla swojego spokoju i dobra dziecka wybierz się z nim do chirurga, zbada i powie czy coś z tym robić. Ja z synem tez byłam, bo pediatra na bilansie powiedziała ze ma zwężenie, ale chirurg powiedział że wystarczy codziennie po trochu zsuwać i rzeczywiście obyło się bez problemu.

Gość gość
u nas pomogła maść sterydowa w wieku 7,5 lat - ponoć powinno się stosować sterydy od 8 roku (przynajmniej ten, który my dostaliśmy), wcześniej urolog obserwowała ponad rok i mówiła, że może się sam napletek odkleić