Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozerwana cipka i o***t po porodzie. A wszystkie pisza ze nic tam na dole sie ni

Polecane posty

Gość gość

Peklam po sam o***t. Blizne czuje do dzis. Mam problemy z nietrzymaniem moczu. A to tylko jeden porod. Nigdy wiecej dzieci !!! A na kafe naczyyalam sie ze po sn cipka jest lepsza niz u nastolatki...

Gość gość
Oj dziecko, jak po czymś takim pipka może być nie naruszona. Pomyśl tylko.

Gość gość
Na kafe klamia a same maja wiaderka

Gość gość
Autorko, one kłamią jak z nut, zebys broń Boże nie załatwiła sobie cc na życzenie i nie miała lepiej niz one. Ja na szczęście mam 4 siostry, które rodziły sn i wiem jak jest na serio, bez owijania w bawełnę. Miałam cc i jest super, bez żadnych zmian. Blizna na brzuchu taka, ze z lupą szukać. Dodam, ze żadna z moich sióstr drugiego dziecka juz nie rodziła naturalnie.

Gość gość
mój mąż nie uprawia ze mna seksu mam wypadającą macicę, bliznę do o***tu... Popuszczam kał i mocz

Gość gość
19:48 Ale znasz możliwe powikłania dla dziecka i matki po cc (które jest operacją a nie altermatywną formą porodu)? Także te wychodzące po latach: astmę, alergie itp, ale co tam ty martwisz się o swoją waginę...

Gość gość
A dlaczego cię nie nacięli?

Gość gość
Po pierwszym porodzie naprawdę było u mnie bez zmian ! Nie kłamię. Córka była mała, nie byłam nacinana ani nie pękłam. Nie byłam szyta. Po drugim porodzie jaki miałam "przyjemność" przejść trzy tygodnie temu i urodziłam w aucie bo nie zdążyliśmy dojechać do szpitala ( akcja była bardzo szybka ) pękłam tak jak ty. Szyli mnie godzinę. Dostałam chyba z 10 zastrzyków znieczulających. Pęknięcie prawie po sam o***t, od razu wyskoczyly mi tez hemoroidy. Żałuję że nie zrobiłam cc. Nie wiem jak teraz będzie wyglądać seks. Aczkolwiek teraz nawet nie myślę o seksie. Straciłam poczucie własnej wartości i atrakcyjności po porodzie. Jestem wrakiem człowieka.

Gość gość
gość dziś 19:48 Ale znasz możliwe powikłania dla dziecka i matki po cc (które jest operacją a nie altermatywną formą porodu)? Także te wychodzące po latach: astmę, alergie itp, ale co tam ty martwisz się o swoją waginę. XXXXXXXXXXXXXXX Nie martw się na zapas. Minęło juz parę lat i wszystko z nami dobrze. Moje dziecko juz jest szkolne i żadnych alergii i innych paskudztw nie ma. Uspokój się

Gość gość
Jak dla mnie to nie da się jednoznacznie odpowiedzieć co lepsze. Urodziłam dwoje dzieci sn i bardzo sobie chwałę zarówno same porody jak i kondycję po nich. Na dole żadnych zmian to pewnie też zależy od organizmu ale owszem znam też przypadki podobne fo autorki. Nie można generalizowac tego. Nie rozumiem też czemu większość kobiet które miały cesarki twierdzą że kobiety takie jak ja klamia w temacie ze nic się nie zmieniły. No taka prawda. To jak z rozstepami jedna ma inną nie o tyle.

Gość gość
Ja pierwsze dziecko urodzilam sn a drugie z ulozenia posladkowego cc.uwazam ze cc jest super w porownaniu do sn

Gość gość
kobieta ma prawo martwić się o swoją waginę,jeśli ma mieć rozwalone wszystko do końca życia to nawet dziecka się odechciewa,więc schowaj sobie teorię poświęcającej swoje życie dla dziecka ,może zapytajmy ile chłopów by urodziło jakby zaczęli potem srać pod siebie i nigdy już nie używac rozerwanego fiutka

Gość gość
i przypuszczam że jesteś albo nawiedzoną katechetką albo nawiedzoną położną wyżywającą się na pacjentce albo kimś podobnym ,wagina jest dla wielu kobiet bardzo wazna czy ci się podoba czy nie

Gość gość
ewentualnie nawiedzoną mamuśką której seks nigdy nie interesował

Gość gość
Po pierwszym porodzie miałam krocze w fatalnym stanie, hemoroidy, ucisk na nerw lewej nogi. Ale po połogu przeszło i ci.pka ok. Nie wiem jak będzie po drugim.

Gość gość
Dlatego polecam wszystkim cc :)

Gość gość
Nie mam póki co wskazań do cc.

Gość gość
No wlasnie, ze mnie nacieli, ale dodatkowo peklam po sam o***t. Corka wazyla 3700 wiec nie jakis gigant znowu. Nigdy wiecej nie chce porodu , a jesli juz to cc.

Gość gość
Autorko a ile minęło od porodu? Wyciskali dziecko?

Gość gość
to co ze nie masz wskazań, większość lasek załatwia temat kopertą

Gość gość
5 miesiecy

Gość gość
Ostatnio czytałam na kawe , ze porody ujedrniaja pochwe i jest ona coraz to ciasniejsza :D baby mają fantazje

Gość gość
Na kafe

Gość gość
Nie chcę płacić. Uważam, że cc tylko jeśli trzeba. Będę rodziła naturalnie mimo, że się boję. Dlaczego mam płacić za cc? Jeśli byłaby to taka naturalna rzecz, robionoby ją od dawna. A poród naturalny przeszedlby do lamusa. ;)

Gość gość
Wiadomo ze cc nie jest naturalna. Ale jakbym miala srac pod siebie i popuszczac siki, to wole to niz sn. Tyle ze niestety tego sie nie przewidzi. Sn tez ma swoje ciemne strony.

Gość gość
Tak sobie wmawiajcie ze wagina jest niewazna a potem maz woli isc na d***** niz ladowac w rozklapioche

Gość gość
racja, po trzech porodach baba jest do wymiany

Gość gość
U mnie doszło do rozerwania spojenia wiec mogę sobie wyobrazić autorka co czujesz tyło ja nie mogę chodzic byłam operowana nie mogę zajmować się dzieckiem nie jestem przeciwniczka cc może gdyby ktoś się zlitowal dziś nie miałabym takim problemów bol miednicy plecow nóg towarzyszy mi 24/7 nie wie jak będzie y gładko moje życie

Gość gość
Straszne rzeczy piszecie, cieszę się, że miałam 3 cc

Gość gość
Pani ktora twierdzi ze po cc dzieci mają astmę -proszę podać jakaś stronę ze statystykami. Mój mąż i jego obie siostry są urodzone cc, żadnych problemów zdrowotnych, zresztą nie spotkałam się z tym żeby ktoś miał jakieś problemy ze zdrowiem bo jego matka miała cesarkę :-/ Ja miałam cc chociaż pojechalam rodzic naturalnie,po 12 h dziecko nie miało zamiaru się ruszyć, przeżyłam bóle porodowe i 1,5 h skurczów partych, a potem cięcie. Jeżeli kiedyś zdecyduje się na kolejne dzuecko to tylko cc, ból nieporównywalnie mniejszy i bez żadnych konsekwencji zdrowotnych.