Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byle do czwartku

Zaraz zdechnę.. Ból zęba, wizyta u dentysty dopiero w czwartek :( Co na ból?

Polecane posty

Gość byle do czwartku

Chyba zrobił mi się ropień pod dolną ósemką, ale na dziąśle nic nie widać, za to ząb jest jakby wypchnięty w górę i boli jak cholera. Wizytę u dentysty mam w czwartek, muszę jakoś dotrwać do tego czasu, a poza tym muszę jeszcze jakoś w miarę normalnie funkcjonować bo mam dwójkę dzieci, którymi muszę się zająć więc bierne użalanie się nad sobą nie wchodzi w grę. Biorę na zmianę co kilka godzin Pyralginę i Nurofen, gdy mam możliwość robię okłady z lodu by jakoś dożyć do tego czwartku. Najgorsze jest to, że nie mogę spać. Przez pierwsze 2 godziny od wzięcia leków przeciwbólowych jest w miarę ok, boli, ale znośnie, ale po tych dwóch godzinach nie jestem w stanie wyleżeć w łóżku i mam ochotę walić głową w ścianę albo samodzielnie wybić sobie tego zęba. Proszę o jakieś chałupnicze sposoby na zmniejszenie bólu... :O

Gość gość
Diclac najlepszy. Albo kodeina.

Gość byle do czwartku
dostane to bez recepty?

Gość gość
Diclac nie wiem ale...kodeinę tak w preparacie Solpadeine ją masz.

Gość gość
Kodeina w organizmie jest przetwarzana do morfiny więc jest to silny lek.

Gość gość
Ja robię tak czysty spirytus i trzymam w buzi jak najdłużje tam gdzie boli, najpierw szczypie potem drętwieje i przechodzi ból, i tak wypluwam jak nie ma spożywczego to ten od ran. Jeden mankament jak masz duże zapalenie to spuchnie ci twarz wtedy na pogotowie i muszą ci dać antybiotyk lub sączek założyć.

Gość gośćsylvia
Jak msłe dzieci to współczuję Ci. s

Gość gość
Jak masz jakąś górkę ropy to puści nawet nakłuć igłą odkażoną mniejszy ból niż bolący non stop.

Gość gośćsylvia
Jak małe dzieci to współczuję Ci. s

Gość gość
Isc do zastepczego prywatnie po antybiotyk albo do jakiejs przychodni ostry dyzur na zeba. Nie wytrzymasz tyle...przeciwbolowy typowo na zeby jest Antidol no albo ketanol jak juz taki ból. Biegnij jutro na jakis ostry dyzur bo ten ból cie wymeczy okropnie.

Gość gość
Fakt antybiotyk zabija te bakterie i masz spokój, bierzesz regularnie i masz spokój, nie wylecz, póki ropa nie zejdzie jak masz pogotowie to się przejdź.

Gość gość
W imieniu Jezusa ja mowie teraz do tego zęba,przestań boleć.!!Ja nakazuję ci żeby ból zęba odszedł teraz,w tym momencie!!,w imieniu Jezusa Chrystusa /połóż teraz rękę na bolące miejsce i powiedz czy coś się zmieniło?

Gość gość
W imieniu Jezusa Chrystusa,ja ogłaszam uzdrowienie tego zeba i z tego bólu.!

Gość gość
Jak doczekasz jutra każda przychodnia dentystyczna przyjmie cie bez zapisów jak powiesz że jesteś z bólem,jak tak nie powiesz wyznacza ci wizytę.

Gość gość
Możesz od razu zrobić sobie rentgen zęba 15 zł bez tego nie ruszą ci nie wyleczą.

Gość gość
ketonal forte. wiem co to bol zeba. to gorsze od porodu, promieniuje na cala czache, mozg, szczenke tak bylo gdy wychodzily mi osemki jak ktos ze znajomych ma ketonal, to niech ci da, albo lec do lekarza na calodobowa i popros o recepte na ketonal forte mi pomoglo

Gość sebusse
Racja, ketonal jest skuteczny, ale jako że jest to lek na receptę nie polecam stosować go tak na każdy ból... najpierw sięgnąłbym po coś typowo do zębów, ajeśli to nie pomoże sięgnąłbym po coś silniejszego. Polecam płyn do płukania Glimbax, to jest taki płyn przeciwbólowy, działa doraźnie, fajnie znieczula, łagodzi, może lepiej zastosować coś tego typu. Tutaj jest wiecej informacji o nim http://glimbax.pl/

Gość gość
Up