Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od bolącego zęba napuchłem tak, że nie potrafie nawet otworzyć ust. Co teraz?

Polecane posty

Gość gość

Dziś mam wizytę u dentysty, a ja nie potrafię rozchylić ust szerzej niż na 2 cm. Nawet jedzenie muszę wkładać w małych kawałkach. Nie wyobrażam sobie jak miałbym otworzyć szeroko usta na fotelu, bo się nie da po prostu :O Co teraz?

Gość gość
To masz problem, ale mam pomysł jak go rozwiązać. Otóż nadal możesz jeść gó\wno, tyle że przez rurkę prosto do ust albo jak wolisz to od razu do żołądka, z pominięciem jamy ustnej.

Gość gość
musisz zdechnąć teraz z tym napuchnietym ryjem

Gość gość
Masz zapalenie okostnej i szczękościsk ci się zrobił. W takim stanie dentysta nic nie może Ci robić, przepisze ci antybiotyk i to ci zejdzie pewnie za jakieś 3 dni. Wybierzesz antybiotyk do końca i dopiero wtedy dentysta będzie Ci robił kanałowe leczenie lub usunie zęba.

Gość gość
Do tego powyzej. Wiesz w ogóle co to jest zapalenie okostnej? Po czym oceniłeś, że autor je ma? Może na normalną opuchliznę od zęba, a ty straszysz go niewiadomo czym.. domorosli stomatolodzy k***a mac..

Gość gość
Ja miałam zapalenie okostnej, to jest stan zapalny przy korzeniu, u mnie po spartolonej kanałówce i praktycznie przez kilka miechów i zero opuchlizny. Wiec nie wyrokujmy co jest przyczyną u autorki, bo to dentysta po RTG stwierdzi. Autorki j.w. albo dostaniesz antybiotyk na ściągnięcie, albo znieczulenie i wtedy szczęki rozchylą się bardziej.