Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZARNOGÓRA, jakie miejscowości polecacie na wakacje? :)

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak w temacie. Zastanawiamy się nad Sutomore, ale może macie jakieś fajne sprawdzone miejscowości? ;)

Gość gość
up

Gość gość
To niewielki kraj Warto zwiedzić wybrzeże a nie tylko 1 miejscowość. Nad samym morzem jest mnóstwo hotelow - molochow. Więc lepiej szukać małej miejscowości albo campingu nad plażą.

Gość gość
Nie interesują nas hotele-molochy. Nie nasze klimaty ;) Zwiedzanie z 4 latkiem nie wchodzi w grę. Chcemy odpocząć a nie umordowac się dokumentnie :P

Gość gość
Czarnogóra nie nadaje się na wypoczynek z dzieckiem nad morzem. Jest brudno, nie ma europejskich standardów. Za to na zwiedzanie jest wspaniała. Trzeba zobaczyć całą Boke Kotorską, Tivat, Kotor, Perast, Hercegnovi... Tylko Boka jest zadbana, kwitnąca, cudna. Budva pełna żebraków, kalekich dzieci, Ruskich ale takich z Murmańska, Władywostoku. Lata osiemdziesiąte, kicz, tandeta. Wierzę, że niektórym się podoba. Im bardziej na południe tym większa dzicz. Z kolei dla miłośników gór, coś pięknego. Także nie rozumiem dlaczego wybieracie ten kraj na wypoczynek z dzieckiem? W pierwszym dniu plażowania będzie miało rozdartą stopę od zardzewiałego kapsla.

Gość gość
Z dziećmi to tylko plaże na Ada Bojana.

Gość gość
16:18 Co Ty pleciesz? Wybacz, ale znajomi byli z dwulatkiem właśnie w sutomore, ktore rozwazamy i byli bardzo zadowoleni z wypoczynku. Chcemy jechać w cywilizowany region a to co Ty piszesz to pasuje mi do jakichś wiosek w Afryce... o_O

Gość gość
Według mnie lepsze te urokliwe stare miejscowości w obrębie Boki Kotorskiej niż sztuczne kompleksy hotelowe. Stamtąd też jest rzut beretem nad morze i całkiem ładne plaże, a do tego masz piękne widoki na fiord, dużo zwiedzania, blisko do Chorwacji czy w góry. W tych typowo zrobionych pod plażowiczów miastach bardziej na południe jest nieładnie, są często brudne plaże (nie wiem czemu w Czarnogórze i Albani jest taka mniej dbająca o estetykę mentalność), straszą jakieś wielkie betonowe relikty komuny - niefajnie. Byłam w Czarnogórze dwa razy, raz nad jeziorem Szkoderskim raz przy Boce i oba te skrajne rejony kraju mi się podobały, nadmorskie miejscowości które mijaliśmy po drodze do atrakcji takich jak Budwa - niekoniecznie.

Gość terennia
Według mnie najbardziej urokliwe miejsce to Bar. Nieziemskie widoki. Warto popatrzeć na panoramę ze szczytu góry. Byłam tam miesiąc temu i nie żałuję. W dodatku udało mi się dorwać na promocji nocleg w apartamencie z Solatium Booking. Tak to ja mogę podróżować ;)

Gość gość
Mnie się podobała Ada Bojana i mniejsze miejscowości pod granicą z Albanią, Kotor wart zobaczenia, góry rzeczywiście imponujące. Trzymajcie się z daleka od Budvy. Sami Rosjanie, na plaży szpilki nie wsadzisz, pełno śmieci, stragany z kiczem i tandetą pod gust rosyjskiego turysty, których jest tam od groma. Polecam jeszcze Bar.

Gość gość
I jeszcze Biogradzki Park Narodowy

Gość gość23456
Byłam dwa razy w Czarnogórze ale jakoś mnie nie zachwyciła. W tym roku lecę na wycieczkę z Itaka do Hiszpanii, tam jeszcze nie byłam zobaczymy jak będzie. Ale zapowiada się super bo hotel jest wysokich standardów i miejsce do którego lecę ładnie się prezentuje :)

Gość gość
Ja jestem oczarowana Czarnogórą i jeszcze tam wrócę. No ale tak jak ktoś tam wyżej napisał - jeżeli nie chcesz zwiedzać to bez sensu, żebyś tam jechała. Brudne plaże to fakt.