Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uważajcie co piszecie na forach, bo służby kontrolują już internet i ludzi

Polecane posty

Gość gość

jak bedziecie za bardz krytykowac i obrażać jedyną sluszną partie to w koncu to was zapukają smutni panowie

Gość gość
Nasram im i tobie do ryja, reflektujesz?

Gość fghrt
ludzie kontrolują ludzi..

Gość gość
Tak było, tak jest i tak będzie, przyjdą i zrobią mi samobójstwo. ;)

Gość ZLegionowa
Tu Centrum Operacji Cybernetycznych w Legionowie, wysłaliśmy wszystkie dane o Tobie, naszym ludziom, smutni panowie, właśnie pukają do Twoich drzwi.

Gość pupawolowa2321wd
Chciałbym was przestrzec przed tym co tu wypisujecie na kafeterii. X W Polsce istnieje system do podglądania i namierzania obywateli - system ten obsługiwany jest przez zwykłych ludzi a nie żadne służby specjalne. Dostęp do tego systemu mają zwykli szarzy ludzie....tzn. wasz sąsiad, znajomy etc może was namierzyć i podglądać. X Do tego systemu mają dostęp zwykli ludzie i jak zakładacie tu temat na kafeterii czy na innym forum to mogą was namierzyć tym systemem i podglądać. Cały ekran waszego laptopa/tabletu to kamera. W obudowach(bocznych) waszych laptopów są kamery które nagrywają to co robicie nawet jak laptop jest wyłączony - dźwięk i obraz. To samo z telewizorami wyposażonymi w dekodery TV-naziemnej - te telewizory mają kamerki z mikrofonem przez, które można was podglądać... Cyfrowe radio DAB+(radio zwykłe) to kolejny podsłuch w waszym domu.... X Routery WIFI też mają ukryte kamery z mikrofonem do których można się łatwo podłączyć... System do podglądania sprzężony jest ze wszystkimi dostawcami internetu w Polsce i można was łatwo namierzyć. Można też namierzyć was przez komórkę i oglądać z bliska dzięki satelicie gdy niebo jest bezchmurne.... Uważajcie na siebie bo wasze komputery nagrywają to co robicie i działa to na poziomie sprzętowym(niezależnie od systemu operacyjnego). X Odczytują nawet wasze myśli w głowie przez fale WIFI... X System ten umożliwia namierzenie was nawet z drugiego końca Polski(wioski i miasta). Widać waszą twarz, pomieszczenie oraz to co robicie aktualnie na kompie – wszystko jest też nagrywane.... System ten działa w Polsce od wielu lat... X Co więcej kamerki są w już w każdym urządzeniu AGD podpiętym do prądu. Podsłuch*ją o czym rozmawiacie w domu jak telefon komórkowy leży na stole......

Gość gość
chętnie bym sobie popodglądał sąsiadów i znajomych przez kamerki umieszczone w ich laptopach, routerach i telewizorach. Możesz napisać jak się za to zabrać? Od czego zacząć? Powinieneś wiedzieć skoro to takie powszechne zjawisko. Jeśli nie odpowiesz uznam twój post za bredzenie schizofrenika. Więc? Powiesz mi jak to się robi?

Gość gość
ja podglądam sąsiadów za pomocą kamerki ukrytej w lodówce i ładowarce do smartfona ;)

Gość gość
up

Gość gość
Przeklinam wszystkich którzy mnie inwigilują i wcale nie jest to PiS. Za PO było identycznie.

Gość gość
Nawet jeśli to możliwe to po co podglądać. To strasznie nudne musiało by być.

Gość gość
Piszesz tak jakby to się działo od niedawna, a to jest od czasu jak wymyślono telefon.

Gość gość
Po co podglądać - bo niektórym idiotom / idiotkom to daje poczucie władzy. Motywacja ta sama, co przy plotkowaniu - wiedzieć więcej, żeby zgnoić swoją ofiarę.

Gość gość
Podglądacze, podsłuchiwacze i wszystkie szpicle to najgorsze ścierwa jakie istnieją na tej planecie.

Gość gość
Mnie juz podsluchiwano,jak mialam telefoniczne rozmowy /lata osiemdziesiate/Teraz postepowe,nowe idzie.Moze babcia klozetowa bedzie mogla mnie podetrzec,korzystajac tylko z komorki ,z odleglosci szaletu miejskiego.Brawo,jest nadzieja na lepsze jutro.

Gość gość
Babcia klozetowa akurat nie ma tu nic do rzeczy, a inwigilują nas służby i media.

Gość gość
Dawniej mój dom był moim azylem, dzisiaj muszę sie bać, czy pod moją nieobecność służby mi się nie włamały i nie zainstalowały mi kamer i czy teraz nie obserwują mnie w całej Polsce jak po kąpieli chodzę po pokoju nago albo jak siedzę na klopie. Każdy kto podgląda innych ludzi, powinien oslepnąć.

Gość gość
Jak zniszczyć niewinnego człowieka? Oskarżyć go o coś przed władzami w Warszawie, a potem prześladować całą mafią w jego miejscu zamieszkania.

Gość gość
Nie tylko służby mogą innych szpiegować. Dzięki darmowej i łatwo dostępniej wszędzie technologii dosłownie każdy może każdego szpiegować. Dostępne za darmo aplikacje na smartfony (np Csploit na androida) umożliwiające nasłuch, analizę oraz manipulację ruchem sieci wifi, z którą dany telefon jest połączony. Daje to możliwość np włamania się na konta fb, mail i inne, na które inny użytkownik sieci aktualnie się zalogował. (poszukacjcie atak "session hijacking", typu Man in the Middle). Ostatnio na rynku elektronicznym obserwuje się masowy wysyp mikrokomputerów rozmiarów karty kredytowej, które kosztują od kilkudziesięciu do max 300 zł i oferują to samo co zwykły pc. Urządzenia te ze względu na małe rozmiary i niską cenę są chętnie wykorzystywane przez przestępców. Na przykład Raspberry pi zero, płytka rozmiarów kciuka kosztująca 5 dolarów, bardzo popularna wśród złodziei danych z kart kredytowych. Komputerek jest tak mały, iż mieści się w slocie na karty kredytowe w bankomatach, co zakapiory chętnie wykorzystują. Albo cały system operacyjny z rodziny Unixowych, Kali Linux, stworzony do jednego - łamania zabezpieczeń sieci i urządzeń w pobliżu. Dostępny na licencji wolnego oprogramowania (za darmo i z otwartym źródłem), wyposażony w bardzo skuteczne narzędzia hakerskie, np przerobiony Metasploit framework, aircrack-ng (oficjalna strona projektu, spis wszystkich wbudowanych narzędzi http://tools.kali.org/tools-listing). xxxx Dodatkoo do raspberry pi można dokupić za grosze masę dodatkowych elementów, m.in. kamerki o rozdzielczości 5mega pixeli, mikrofony, anteny wifi o zasięgu kilkuset metrów. Wyobraźcie sobie, co można z czegoś takiego zmontować, raspbery pi 3 z zainstalowanym kali linux, powerbank i smartfon do zdalnej kontroli komputerkai e viola, mamy poręczne narzędzie do szpiegowania i złamania zabezpieczeń każdej napotkanej sieci wifi i użądzeń do niej podpiętych :D A wy tu się przejmujecie jakimiś "rządami hamerykańskimi lub podobnymi, postsowieckimi"

Gość gość
broken jak zwykle w sedno hahaha :D :*

Gość gość
Możecie się śmiać, ale niestety jest coś na rzeczy. Mój tata kiedyś rozmawiał przez telefon z moją siostrą. Mówili chyba o jakichś przepisach, polityce, a tata, jak to tata, coś tam wspomniał o Żydach, że znowu okradają Polaków czyś coś w tym stylu. Po czym gdy się rozłączył zaraz ktoś do niego zadzwonił i się pytał o jakąś świnię. To było tajemnicze, nie wiem o co chodziło, czy to jakieś upomnienie, że o Żydach nie może świński Polak mówić? x Sam najpopularniejsz youtuber PewDiePe musiał Żydów oficjalnie przeprosić za jakiś krótki film na youtube i odwróciły się od niego poważne firmy zrywając z nim kontrakt.

Gość gość
Ło stary, teraz to poleciałeś w swojej schizie.... niby jak można kontrolować na bieżąco i odpowiadać na coś tak powszechnego jak rozmowy telefoniczne? Wymagałoby to zaangażowania niepoliczalnej ilości ludzi, którzy na vieżąco musieliby wysluchiwać każdej rozmowy telefonicznej oraz data-center do przechowywania tego wszystkiego byłoby rozmiarów lotniska i generowało koszty zużycia prądu idące w miliony miesięcznie.

Gość gość
Masz jakiś fajny program z kamerą ? Bo mam fajną sąsiadkę która mieszka sama i poszpiegował bym ją trochę. Narazie tylko słyszę jak się kąpie to głośno pierdzi. Mój blok ma cienkie sciany i wszystko słychać.

Gość gość
xD

Gość gość
Strach co kolwiek zrobić!

Gość gość
to ja napisze ze jestem pedofilem, bo to prawda.

Gość gość
Podgladanie i podsluchy to nudne zajecie. Tylko idioci to robia iswiry.

Gość gość
Podsluch moze zalozyc jakis swir np. w bloku kto ma podrobione klucze do mieszkania . Takie rzeczy dzieja sie.

Gość gość
"Ło stary, teraz to poleciałeś w swojej schizie.... niby jak można kontrolować na bieżąco i odpowiadać na coś tak powszechnego jak rozmowy telefoniczne? " x Człowieku program komputerowy to robi, wyłapuje kluczowe słowa. Nie wyobrażasz sobie jakie szpiegowskie programy mają służby amerykańskie, jest ponoć jeden taki co analizuj***ardzo dużo danych tj. łączy inne programy, np. jeśli facet gdzieś wyjechał to widać, że nie zużywa wody. Więc program przegląda u kogo z jego rodziny/przyjaciół/nawet znajomych wzrósł poziom zużycia wody. I tak się szpieguje kto gdzie jest.