Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dajoros

Ciąża czy poronienie?

Polecane posty

Gość Dajoros

Witam was kochane. 3 tygodnie spóźniała mi się miesiączka. Potem pojawilo się jednodniowe silne krwawienie z bólem i dużymi skrzepami krwi. Po 4 dniach od krwawienia zrobiłam test ciążowy i okazał się pozytywny. Czy możliwe jest że było to poronienie a bhcg nadal wykrywalne w moczu , czy naprawdę jestem w ciąży? Miałyście coś podobnego?

Gość gość
Powinnaś iść do lekarza . Jeśli to było poronienie to gin powinien sprawdzić czy wszystko się oczyscilo. Jednak ja pamiętam jak przy poronieniu krwawilam wiele dni wiec może jest nadzieja ze ciaza się utrzymala

Gość Dajoros
Obecnie wyjechalam za granice do pracy wiec na razie do gina nie moge. Myslisz ze jak powtorze test po tygodniu to się dowiem? Objawy ciazy mam nadal.

Gość gość
jesli ciaza sie utrzymala i bylo takie wrwanienie topewnie brakuje i Ci progesteronu i jesli nie pojdziesz do lekarza to najprawdopodobniej stracisz to dziecko! wracaj i do lekarza!

Gość Dajoros
Zapomnialam dodac ze mam niedoczynnosc tarczycy a nie przyjmuje zadnych lekow. Moze to przez to krwawilam...

Gość gość
A zdajesz sobie sprawe ze nie leczone niedoczynnosc prowadzi do poronienia? A moze o to ci chodzi....

Gość gość
A dlaczego wcześniej nie zrobiłaś testu??

Gość Dajoros
Tak kuzwa specjalnie nie biore tabletek bo chce poronic. Puknij sie w glowe po prostu skonczyly mi sie juz a mieszkam za granica.

Gość gość
A zagranicą nie ma lekarzy?

Gość gość
Dziewczyny Ci piszą czym grozi nie pójście do lekarza a Ty szukasz wytłumaczenia. Gdyby Ci zależało to byś szukała chociażby polskiego lekarza a tacy są.

Gość Dajoros
Od dwoch lat z mezem nie stosujemy antykoncepcji. Za kazdym razem gdy spoznial mi sie okres robilam test ale zawsze byl negatywny. Wiec myslalam ze i tym razem wystarczy poczekac na okres i zyc dalej. Ale zdziwilam sie ze to tylko jeden dzien. Kupilam test i pokazala sie druga kreska. Mam opuchniete piersi i nieraz odruchy wymiotne. Czesciej tez latam do łazienki. That' all...

Gość Dajoros
Prawda. Do macierzyństwa jakoś specjalnie mi się nie śpieszy ale dziecka nie chce specjalnie zabic... Ze wszystkim poczekam do konca marca wtedy zjedżam do Pl. Dzieki za wasze uwagi. Bye bye

Gość gość
Nawet jak ci sie uda donisic to nieoczynnosc moze powodowac wady rozwojowe u dziecka. Mieszkasz za granica, ale chyba lekarze tam tez sa...poczytaj sobie i odpowiedz, czy chcesz ryzykowac niedorozwinietym dzieckiem... https://parenting.pl/niedoczynnosc-tarczycy-w-ciazy

Gość gość
Nawet jeśli poroniłaś to hormon ciążowy jeszcze jakiś czas będzie obecny, testy dalej będą wychodzić pozytywne.

Gość gość
do konca marca?;/ wrwalilas wiesz ze jestes w ciazy i nie wrocisz do lekarza? wiedzac ze w tej chwili twoje dziecko moze umierac?;/

Gość gość
nie rozumiem, pierwsze piszesz ze odstawilas tabletki zeby miec dziecko, pozniej ze do macierzyństwa Ci się nie spieszy to jak w koncu? jesli niepojdziesz dolekarz to najprawdopodobniej zle sie to skonczy, ratuj dziecko

Gość gość
Dziewczyny nie produkujcie sie, przeciez widac ze jej nie zalezy. Ciaza zdrowa to moglaby czekać do konca marca ale skoro wie ze ma niedoczynnosc tarczycy co wiaze sie z poronieniem lub chorobami u dziecka i ma to gdzies, mowi samo za siebie.