Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jaki sposób dać do zrozumienia dziewczynie, że to miałaby być randka?

Polecane posty

Gość gość

Sprawa wygląda tak, że podoba mi się pewna dziewczyna. Ostatnio byliśmy na kawie, było miło, przed pożegnaniem się przytuliliśmy, a na Dzień kobiet wręczyłem jej piękny ale nie zobowiązujący bukiet. Znaliśmyy się już wcześniej, ale ta kawa to póki co nasze pierwsze spotkanie we dwoje (nie licząc spotkania integracyjnego przy piwie jeszcze kiedys :D ). Z innego forum mi kobiety doradziły abym sprecyzował wobec niej swoje oczekiwania i wprost zaprosił na randkę, by było wiadomo, że to nie jest spotkanie koleżeńskie. I tu pytanie do Was, czy to nie jest trochę dziwne i śmieszne tak wprost powiedzieć dziewczynie, że się ją zaprasza na randkę? Słowo daję tak mi poradzono. :) Jeśli waszym zdaniem takie wyznanie również wydaje się dziwne to jak dać znać dziewczynie, że chcę ją zaprosić na randkę nie mówiąc wprost, że to randka oraz pokazać, że lubię ją bardziej niż koleżankę? Ps. ja mam 22 lat, ona 20.

Gość gość
Jak ją pocałujesz na randce to już będzie wiedziała, że to randka :)

Gość gość
Burek moja pissda stoi otworem, za kawę..

Gość gość
Ponawiam temat. ;)

Gość gość
O rany,zapytaj wprost: dasz się zaprosić na randkę do kina? To tylko przykład ale prosty i działający. Po co komplikowac sobie życie,jasne przekazy są najlepsze.

Gość gość
@up Ok, ale czy na takie wyznanie wprost, że "zapraszam ją na randkę" nie jest dziwne i jej nie wystraszy? Sądziłem, że ludzie umawiający się na randkę nie mówią tego wprost tylko jakoś to zgrabnie sugerują.

Gość gość
Znaczenie ma w jaki sposób to powiesz,jeśli zrobisz maślane oczy wgapiajac się w nią jak bazyliszek to raczej marne szanse,ale jeśli będziesz wyluzowany i uśmiechnięty to zupełnie inaczej to zabrzmi,wbrew pozorom dziewczyny cenią sobie szczerość,znaczenie ma forma przekazu,nie możesz być poważnym sztywniakiem ale też nie olewackim luzerem.

Gość gość
@up Rozumiem. My jednak póki co kontaktujemy się ze sobą przez facebooka i to pewnie przez niego bym ją wyciągnął na spotkanie (tak jak to miało miejsce z naszą wspólną kawą). Tu się zaczyna mały problem, bo osobiście trudno mi ją teraz gdzieś złapać w realu.

Gość gość
No to masz łatwiej, napisz jej czy :w natłoku zajęć znajdzie czas aby powtórzyć spotkanie przy kawie lub lampce wina. Co ty taki nier***awy jesteś?,trochę inwencji twórczej i będzie ok.

Gość gość
Lepiej mowic wprost, a jak będziesz sie tak czail to albo trafisz do friendzone albo ktos Ci ją sprzątnie sprzed nosa. Chyba, że jest brzydka j gruba to możesz sie nie spieszyć

Gość gość
Ktoś jeszcze się wypowie? Czy również Waszym zdaniem zaproponowanie wprost randki jest dobrym pomysłem? Myślicie, że jednak taka propozycja nie speszy dziewczyny?