Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to zabkowanie. prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Moj synek ma pol roczku. Slinil sie bardzo i wkladal wszystko do buzi juz jak skonczyl 3 miesiace ale od paru dni bardzo sie to nasililo. Nie widze zeby dziasla byly czerwone ale sa jakby troszke spuchniete. Goraczki nie ma ale niepokoi mnie to ze zawsze robil jedna kupke dziennie lub dwie a wczoraj zrobil chyba 5 razy i dzis juz dwa razy. Podalam mu lakcid i nie wiem czy mam isc z nim do lekarza czy to jakas biegunka czy na zeby i przejdzie? Nie wiem co robic to moje pierwsze dziecko i dlatego prosze o porade. Najbardziej sie martwie ze tak czesto robi te kupki i sa rzadsze niz zawsze. Ogolnie synek jest pogodny. Aha i jeszcze zauwazylam ze od paru dni ciagle lapie sie za uszka i sie za nimi drapie ale jak dotykam to nie placze.

Gość gość
U mnie corka miala takie same objawy przy zabkowaniu

Gość gość
A czy podawalas jej jakies leki? Czy samo przeszlo? Wiem ze mozna posmarowac zelem dziasla i na noc podac cos przeciwbolowego ale czy dawac cos zeby nie robil tak czesto kupki czy nic nie dawac? Moze to glupie pytania ale jestem zielona a nie mam teraz kogo spytac

Gość gość
Tylko oslonke na jelita ewentualnie smecte można dawać jakby się nasililo. Pilnuj żeby dziecko się nie odwodnilo. Nie szlabym do lekarza jeśli nie ma gorączki i dziecko nie jest mocno cierpiące.

Gość gość
Dziekuj***ardzo:) jestem juz troszke spokojniejsza

Gość Mama małej Kasi
Takie objawy są przy ząbkowaniu.Jeżeli dziecko nie gorączkuje, nie ma powodu do zmartwień.Pozdrawiam.